bird
zaterdag 27 april | 07.17 uur

Riveer stopt met verkoop papieren rittenkaarten aan boord

11-01-2022 11:38
uur
Door: Martin van Hemert
110122_riveer-1
• Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD - Vanaf 1 februari stopt Riveer - dat onder andere overtochten vanuit Aalst en Brakel verzorgt - met de verkoop van papieren meerrittenkaarten aan boord.

Na die datum kan er alleen nog een 10-rittenkaart voor de voet- en fietsveren of 25-rittenkaart voor de autoveren via de Riveer-app of website worden gekocht. Mensen die tussen 1 januari 2019 en 1 februari 2022 een papieren meerrittenkaart hebben gekocht, kunnen deze alleen in 2022 nog gebruiken. Daarna zijn papieren meerrittenkaarten die aan boord gekocht zijn niet meer geldig. Losse tickets en dagkaarten zullen nog wel aan boord verkrijgbaar zijn (alleen met pin).

Afschaffen
De weg naar volledig digitaal betalen werd in 2019 al ingezet, nadat digitale tickets goedkoper werden dan de tickets die aan boord werden verkocht. Daarnaast is het vanaf de start van de coronacrisis niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Het afschaffen van papieren meerrittenkaarten is een volgende stap in het streven van Riveer naar een volledig 'cashless' betalingssysteem, dat 'goedkoper, veiliger en duurzamer' is.

Tags

Riveer,papieren rittenkaarten