bird
donderdag 02 mei | 00.02 uur

Raad stemt in met extra budget voor sportpark Watertoren

25-11-2022 10:39
uur
Door: Britta Alink
jeudebommel
Met het bedrag wordt het laatste deel van het terrein van sportpark De Watertoren helemaal ingericht, inclusief een gebouw voor Jeu de Bommel. (archieffoto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - De gemeenteraad van Zaltbommel is akkoord met de 700.000 euro extra voor het realiseren van het laatste deel van sportpark De Watertoren. Alleen de fractie van BVNL stemde tegen het voorstel.

Op het laatste deel van het sportpark komt onder andere de nieuwe accommodatie voor pétanquevereniging Jeu de Bommel. Ook worden er een skatepark, een multicourt en een 3 x 3 basketbalveld aangelegd. In eerste instantie waren de kosten begroot op 1,7 miljoen euro, maar dat wordt nu 2, 4 miljoen.

'Absoluut niet'
Fractievoorzitter Danielle van der Wiele van BVNL vindt de overschrijding van zeven ton ‘absoluut niet kunnen’. “Dit kunnen wij niet verantwoorden naar de inwoners van Zaltbommel”, zei ze afgelopen donderdag tijdens de behandeling van het onderwerp in de gemeenteraad. “Het komt er op neer dat we 1,8 miljoen euro uitgeven aan de jeu de boulesvereniging. Als we dat delen door de 110 leden, komen we uit op bijna 17.000 euro per lid. Moeten we straks ook zo’n bedrag investeren in de nieuwe accommodatie van voetbalclub BZC14 in Brakel? Het gaat hier wel om euro’s van onze inwoners.”

'Onwaarschijnlijk groot'
Ook Frits van der Schans van GroenLinks noemt de budgetoverschrijding ‘onwaarschijnlijk groot’. “Het gebouw wordt maar liefst 65 procent duurder dan begroot”, concludeert hij op basis van de cijfers van het college. Toch stemde ook zijn fractie in met het hogere budget.

Woningbouw
Jeu de Bommel is op dit moment gevestigd aan de Thorbeckestraat naast de oude sporthal en het zwembad. De club moet verhuizen omdat op deze locatie, na sloop van De Ring en Akwamarijn, ongeveer vijftig woningen worden gebouwd.

 

Tags

sportpark watertoren,jeu de bommel