bird
woensdag 22 mei | 13.06 uur

Raad Maasdriel beslist op 18 april over Claassen als opvolger van De Vries

15-04-2024 15:14
uur
150424_Claassen
Bart Claassen (rechtsboven) is de opvolger van CDA-wethouder Peter de Vries. Foto's: CDA Maasdriel

MAASDRIEL - Als de gemeenteraad donderdag 18 april instemt, wordt Bart Claassen de nieuwe wethouder in de gemeente Maasdriel. Hij volgt wethouder Peter de Vries op, die vorige maand zijn functie neerlegde. 

Bart Claassen (52) komt uit het Brabantse Schijndel, waar hij van 2006 tot 2016 wethouder was. Vervolgens was hij een half jaar wethouder in de gemeente Cuijk. In maart 2021 volgde hij in de gemeente Gemert-Bakel Inge van Dijk op als wethouder, omdat Van Dijk lid werd van de Tweede Kamer. Later is Claassen teruggekeerd als wethouder om tijdens een zwangerschapsverlof in diezelfde gemeente waar te nemen.

Claassen is een ervaren bestuurder en een actief CDA’er. Als wethouder heeft Bart Claassen een breed scala aan portefeuilles gehad; van sociaal domein tot financiën en van ruimte tot infrastructuur. "CDA Maasdriel is blij met deze ervaren bestuurder die snel aan de slag kan", laat fractievoorzitter Robert van Dijk weten. "We rekenen erop dat hij een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de bestuurskracht van Maasdriel en de vele uitdagingen en opgaves die er voor ons liggen." 

Eervol 
Buiten zijn bestuurlijke loopbaan was Claassen vooral werkzaam bij Rijkswaterstaat als adviseur en regisseur. “Het is eervol om de rol van ervaren wethouder te mogen gaan vervullen", aldus Claassen. "Ik hoop de ervaring van dertien jaar wethouderschap in drie verschillende gemeenten goed in te kunnen zetten in Maasdriel. Ik heb er zin in om met de gemeenteraad en het college samen te werken om de gezamenlijke doelen te bereiken die afgesproken zijn."

De gemeenteraad wordt op 18 april tijdens de raadsvergadering om instemming gevraagd. Als de raad instemt, kan Claassen direct van start als wethouder. Het college bestaat verder uit waarnemend burgemeester Jaco Geurts (die momenteel tijdelijk vervangen wordt door André Baars) en de wethouders Anita Sørensen (CDA), Michiel Alexander de Raaf (SSM) en Toine Nettenbreijers (SSM).

Tags

Bart Claassen,Peter de Vries,gemeente Maasdriel