bird
donderdag 13 juni | 18.36 uur

Peter de Vries (CDA) kondigt vertrek aan als wethouder in Maasdriel

07-02-2024 15:53
uur
Door: Martin van Hemert
02-cdapeterdevries-1.1600x1016x1
Peter de Vries. Foto: CDA

MAASDRIEL -  Peter de Vries (CDA) treedt na zes jaar wethouder te zijn geweest in Maasdriel, per 1 maart uit dienst. Dat meldt de gemeente woensdagmiddag in een persbericht.

Tot de officiële uitdiensttreding legt De Vries – die al sinds 1994 politiek actief is - zijn taken neer. “Dat besluit nam ik na ampele overweging en met pijn in mijn hart”, zo zegt De Vries daar zelf over in een brief aan de gemeenteraad.

Hij stelt in die brief onder meer dat het plezier in het werk de afgelopen maanden afnam. "Steeds vaker twijfelde ik of mijn drijfveren en ambities nog wel passen bij het huidige Maasdriel. Ik concludeerde dat dit onvoldoende het geval is."  

(Tekst loopt door onder de foto)

De Vries wijst daarbij naar het bestuurskrachtonderzoek dat vorig jaar is uitgevoerd. Daaruit kwam naar voren dat de gemeente Maasdriel scherpe keuzes moet gaan maken, ook op het gebied van ambities. “Sinds de presentatie van het bestuurskrachtonderzoek merk ik echter dat de rem is ingetrapt in Maasdriel. De focus verandert en we maken gevoelsmatig een pas op de plaats. Dit in de hoop dat we daarmee de toekomst van Maasdriel veiligstellen.”

“Er gaat geen discussie meer voorbij of het bestuurskrachtonderzoek wordt aangehaald. Later dit jaar wilt u als raad uw ambities bijstellen. Deze koers begint bij mij persoonlijk steeds meer te wringen en ik merk dat ik mij niet altijd meer kan en wil verenigen met gemaakte keuzes.”

Vol gas
Hij vervolgt: “U hebt mij de afgelopen jaren niet leren kennen als een bestuurder met de rem erop. Maar als wethouder die graag “vol gas” vooruit wil. En hoewel dat ook wel eens tot frictie leidde, behaalden we mooie successen met elkaar”, waarna hij verwijst naar de renovatie van De Zandmeren.

Dat project behoort samen met de Zuidelijke Ontsluitingsroute (ZOR), de gebiedsontwikkeling en daarbijbehorende ontzanding van de Marensche Waarden in Alem én de verhuizing van de zandbedrijven in Kerkdriel tot de majeure projecten in Maasdriel waarvoor hij als wethouder verantwoordelijk was.

Respect
In een reactie op de brief van De Vries laat burgemeester Geurts namens het college weten: “We raken met wethouder De Vries een bevlogen collega kwijt die zich hard heeft gemaakt om de Maasdrielse belangen te dienen. Als college weten wij dat het voor hem geen gemakkelijke beslissing is geweest. We kunnen alleen maar respect opbrengen voor zijn besluit. We danken wethouder De Vries voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid en wensen hem veel succes met zijn volgende stappen.”

Komende tijd zorgt het college ervoor dat de taken van wethouder De Vries worden waargenomen.

Tags

Peter de Vries

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie