bird
maandag 29 april | 06.51 uur

Raad beslist donderdag over opheffen geheimhouding

19-03-2024 12:30
uur
Door: Britta Alink
stadhuis
De raad vindt plaats in het oude stadhuis en is te volgen via de website van de gemeente Zaltbommel. (archieffoto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - De gemeenteraad van Zaltbommel bespreekt donderdag 21 maart een voorstel om de geheimhouding rond de verbouwing van het huis van burgemeester Pieter van Maaren op te heffen.

De geheimhouding gaat over de ingelaste raadsvergadering op 7 februari. Op die dag kwam de gemeenteraad bij elkaar om te praten over de verbouwing van de woning van de burgemeester, aan de Waterstraat. De burgemeester kreeg in 2020 een vergunning om 'achterzetramen' te plaatsen aan de binnenkant van de kozijnen van zijn monumentale pand aan de Waterstraat. In plaats daarvan liet hij volledig nieuwe kozijnen plaatsen, voorzien van dubbel glas. De oude kozijnen met het glas verdwenen in de container.

Toezichthouder
Op 31 augustus 2023 zag een toezichthouder van de Omgevingsdienst dat er nieuwe kozijnen in de woning zaten en werd de bal aan het rollen gebracht. De burgemeester heeft vervolgens een aanvraag om legalisatie ingediend, die in januari van dit jaar door de monumentencommissie is behandeld.

Beveiliging
Een andere kwestie waar de gemeenteraad in het geheim over heeft gesproken, ging over de beveiliging van de woning van de burgemeester. Dat heeft 40.000 euro gekost, maar het is de raad niet helemaal duidelijk waar dat geld precies aan is uitgegeven.

Documenten
Inmiddels staan op de website van de gemeenteraad (zaltbommel.raadsinformatie.nl) diverse documenten die te maken hebben met de vergunningaanvraag rond de verbouwing. Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad in een brief laten weten dat Omroep Gelderland een Woo-verzoek heeft ingediend (verzoek in het kader van de Wet Open Overheid). De omroep wil alle vergunningen inzien, maar ook alle interne correspondentie tussen bestuurders en ambtenaren over deze vergunningen.

De gemeenteraad van donderdag 21 maart begint om 20:00 uur in het Oude Stadhuis op de Markt en is ook online te volgen.

 

Tags

pieter van maaren,woning burgemeester