bird
zondag 19 mei | 12.03 uur

Quintes neemt Den Otter over, RegioBank voortgezet door Wonen & Welzijn Ammerzoden

06-09-2023 10:00
uur
Door: Britta Alink
010923_Quintes-DenOtter
René den Otter (links) draagt het stokje over aan Gijs la Vergé. Foto: Esmée Pellegrom

BRUCHEM/WAARDENBURG - Na bijna honderd jaar verdwijnt Den Otter uit het straatbeeld van Bruchem. Het RegioBank agentschap wordt voortgezet door Wonen & Welzijn in Ammerzoden, de hypotheek- en verzekeringsrelaties worden vanaf 11 september vanuit Waardenburg geholpen door Quintes Verzekeringen en Risicobeheer.

"Mijn overgrootvader was mede-oprichter van de Boeren Leenbank", vertelt René den Otter (55) in zijn kantoor aan de Molenstraat in Bruchem. "Mijn opa was in de jaren dertig al verzekeringsagent en mijn vader begon in de jaren zestig een filiaal van de NMS, de huidige RegioBank."

Specialist
René ging in 1995 op het kantoor van zijn vader werken en nam het in 2000 van hem over. In totaal werken er twaalf mensen op het kantoor, waar de klanten terecht kunnen voor verzekeringen, hypotheken en bankzaken. "We zijn een klein kantoor, maar het grote voordeel daarvan is dat we heel dicht bij onze klanten staan", vertelt René.
Maar nadelen zijn er ook: de wet- en regelgeving rond de financiële dienstverlening is steeds ingewikkelder geworden en de laatste jaren merkte René dat hij vaker een specialist nodig had.

Mooie groep
Toen Quintes in Waardenburg met het aanbod kwam om het bedrijf over te nemen ging René het gesprek aan. "Quintes wil een sterk merk bouwen met lokale kantoren", licht kantoordirecteur Gijs la Vergé van Quintes Waardenburg toe. "Door het kopen van kantoren groeit onze inkoopkracht en kunnen wij onze relaties nog beter bedienen. Doordat wij vijftien vestigingen in Nederland hebben, is er altijd een Quinteskantoor in de buurt. Den Otter heeft een mooie groep relaties, die goed past bij ons kantoor in Waardenburg."

De verzekerings- en hypotheektak van Den Otter gaat over naar Quintes, René den Otter gaat er zelf ook werken. "Quintes past heel goed bij ons", zegt hij. "De medewerkers van Quintes hebben tijd voor hun relaties, dat vinden wij heel belangrijk. We ontzorgen onze klanten en bieden onafhankelijke financiële oplossingen."

Profiteren
De klanten van Den Otter kunnen vanaf 11 september terecht op het Quinteskantoor aan de Koeweitstraat 8 in Waardenburg en profiteren van de voordelen van een grotere organisatie, zoals bijvoorbeeld een 24-uurs service bij noodsituaties en het grotere productaanbod wat betreft verzekeringsoplossingen. "De relaties zullen weinig merken van de overname", benadrukt Gijs la Vergé, kantoordirecteur van Quintes Waardenburg, waar 55 mensen werken. "Relaties zijn van harte welkom op ons kantoor en blijven geholpen worden door de vertrouwde gezichten."

Tags

Den Otter,Quintes,Wonen & Welzijn Ammerzoden