bird
donderdag 02 mei | 04.39 uur

Problemen voor De Poorterij door achterstallig onderhoud

06-03-2024 09:00
uur
Door: Britta Alink
poorterij-3
Archieffoto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - De Poorterij in de binnenstad van Zaltbommel heeft problemen door achterstallig onderhoud. Het gaat onder andere om lekkages en luchtverversing.

Al geruime tijd zijn er plannen om een nieuwe Poorterij te bouwen. Niet in de binnenstad, maar in de Waluwe in de omgeving van zwembad De Sportwaard en de scholen. Het onderhoud aan het gebouw aan de Nieuwstraat is daarom al een tijd op een lager pitje gezet. "Maar nu ontkomen we er niet aan er mee aan de slag te gaan", zegt wethouder Kees Zondag. Hij zit namens de gemeente in de NV De Poorterij, waarvan de gemeente Zaltbommel de enige aandeelhouder is.

Toestemming
Volgens Zondag is met name de luchtverversing in de theaterzaal aan een opknapbeurt toe. "Het kan er echt veel te warm worden", licht hij toe. "Ook moeten we ingrijpen op een paar delen van het dak. Als het te hard regent, stroomt het water langs de muren naar beneden."

De gemeenteraad moet toestemming geven om geld vrij te maken voor de maatregelen. Volgens Kees Zondag gaat het in totaal om ongeveer 100.000 euro.

Tags

Poorterij,achterstallig onderhoud