bird
donderdag 02 mei | 13.15 uur

Politiek bespreekt op 4 april afblazen van plannen voor MFA in Brakel

04-04-2024 10:00
uur
Door: Britta Alink
030424_DWVanDam
Het gebouw van de openbare school staat aan de Burgemeester Posweg. Foto: Bommelerwaardgids

BRAKEL - Hoe moet het toch verder met de toekomstige multifunctionele accommodatie (MFA) in Brakel? Die vraag staat donderdag 4 april centraal tijdens de carrouselvergadering. Vorige week maakte het college bekend dat het niet gelukt is om grond aan te kopen voor het MFA.

De christelijke Willem van Oranjeschool en de openbare D.W. van Dam van Brakelschool wachten al jaren op een nieuw onderkomen. De gebouwen zijn allebei aan het eind van hun houdbaarheid. Ook voetbalvereniging BZC'14, de fusieclub van de Brakelse en Zuilichemse voetbalclubs, is dringend toe aan een nieuw gebouw. De velden liggen nu nog pal langs de Veerdam en staan regelmatig onder water.

Het project MFA leek dan ook uitkomst te bieden: de gemeente heeft er geld voor gereserveerd en de eerste tekeningen zijn al gemaakt. Maar al jaren is de gemeente op zoek naar een geschikte locatie en dat valt in Brakel niet mee. Even leek het erop dat er een geschikt stuk grond gevonden was, maar dat bleek te dicht bij een geitenboerderij te liggen. De afgelopen maanden kwam een stuk grond in Brakel-West in beeld. De aankoop daarvan is op het laatste moment niet doorgegaan.

Niet haalbaar
Nu stelt het college voor om het project MFA los te laten, als er op korte termijn geen geschikte locatie is gevonden. "Omdat de nieuwe huisvesting van de scholen niet langer kan wachten", aldus burgemeester en wethouders. "Als het MFA-project blijft bestaan, blijven de scholen afhankelijk van de voetbalvereniging en de ruimte die nodig is voor de realisatie van de MFA, terwijl dit mogelijk niet haalbaar blijkt."

Voor het realiseren van de MFA met de twee scholen en vier voetbalvelden is ongeveer 4,5 hectare grond nodig. "Zonder zicht te hebben op een concrete locatie die voldoende ruimte biedt, is het niet zinvol om het proces voor de (gefaseerde) ontwikkeling verder te doorlopen", aldus het college.
De carrouselvergadering vindt plaats in het Oude Stadhuis op de Markt in Zaltbommel en begint om 19:30 uur.

Tags

BZC '14,D.W. van Dam van Brakelschool,Willem van Oranjeschool,Brakel,MFA Brakel