bird
vrijdag 07 augustus | 05.36 uur

Politie zoekt getuigen brandstichting Hedel

29-06-2020 13:18
uur
Onderzoek Hedel 11-1
Foto: Bart Meesters

HEDEL - De politie zoekt getuigen die iets gezien hebben toen de voordeur van een woning aan de Hondsneststraat in brand vloog. De brand vond plaats in de nacht van zondag op maandag.

Volgens de politie is er vermoedelijk sprake van brandstichting.

De Groot
In diverse lokale en regionale media wordt gemeld dat de brand mogelijk te maken heeft met een eerdere afpersingszaak bij de fruithandel De Groot. Drugscriminelen hebben in het verleden regelmatig geprobeerd drugs te verstoppen in ladingen fruit.

De Groot heeft hier altijd aangifte van gedaan en dat heeft geleid tot bedreigingen en afpersing door de drugscriminelen.

Privacy
Volgens de politie is het te vroeg om te zeggen of er nu een verband is met de eerdere afpersingszaak. "Om de privacy van de bewoners te beschermen doen we geen uitspraken over personen of omstandigheden", laat de politie weten.

Onderzoek
De melding van de brand kwam even na half drie 's nachts binnen. De brandweer was meteen ter plaatse en agenten deden onderzoek. Op basis van dat eerste onderzoek gaat de politie uit van brandstichting.

Getuigen
De politie hoopt dat er mensen zijn, die tussen middernacht en 04:00 uur iets opvallends hebben gezien, dat mogelijk iets te maken heeft met deze zaak. Ook als mensen in de dagen voorafgaand aan de brand iets gezien hebben, hoopt de politie dat zij dat melden.

Informatie doorbellen kan via: 0900-8844. Wie liever anoniem blijft, kan bellen naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Tags

brandstichting hedel,voordeurbrand Hedel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2