bird
vrijdag 07 augustus | 05.42 uur

PLUS Brakel ondergaat metamorfose

26-06-2020 11:20
uur
Door: Britta Alink
duizer-1
• Hubert Duijzer in zijn nieuwe winkel. (foto: Koen Vandenput)

BRAKEL – Van 1000 vierkante meter naar 1460. En van onder tot boven vernieuwd. De nieuwe PLUS Duijzer heeft in drie weken tijd een complete metamorfose ondergaan.

Zeer tevreden en trots geeft eigenaar Hubert Duijzer (41) een rondleiding. “Hier is de makerij, waar dagelijks vers wordt gekookt”, vertelt hij.

Verse maaltijden
De medewerkers zijn daarvoor speciaal opgeleid. Ze grillen kippen en groenten, maken gehaktballetjes, pizza’s en verse maaltijden in allerlei varianten, van traditioneel tot iets exotischer.

Broodafdeling
De groente-afdeling is een stuk ruimer geworden en ligt barstensvol prachtige groenten en fruit. Even verderop is de broodafdeling, waar vers brood zelf wordt afgebakken. “Daarnaast hebben we ook brood van de plaatselijke bakkerij Verba”, licht Hubert toe.

De vleesafdeling heeft een grote keus aan voorverpakt vlees en verse vleeswaren van Slagerij De Vries.

Aan vernieuwing toe
Vorig jaar al stapte Hubert met zijn supermarkt EMTÉ over naar de PLUS-formule. Zijn overgrootmoeder opende in 1926 een kruidenierswinkeltje en hij is dus nu de vierde generatie winkeleigenaar. “We waren aan vernieuwing toe”, vertelt hij. “Toen ik er een stukje grond bij kon kopen, viel alles samen en was de beslissing snel genomen.”

Industriële look
De inrichting van het pand is compleet op de schop gegaan. De plafonds zijn eruit gehaald en hebben nu een industriële look. Alle koelingen, bedrading en apparatuur zijn vervangen. Boven zijn een mooie kantine en een praktische kantoorruimte ingericht.

Ook de slijterij is compleet aangepakt en vernieuwd.

Zelfscansysteem
Wat blijft is de vertrouwde service van Hubert en zijn medewerkers. Caissières leggen geduldig het zelfscansysteem uit aan de wat oudere klanten, die overigens ook aan de ‘gewone’ kassa welkom zijn.

Bibliotheek
De stomerij- en schoenmakersservice zijn gebleven. En ook het bibliotheek uitleen- en inleverinpunt heeft weer een plek gekregen, al werkt het systeem vanwege de coronamaatregelen nog niet zoals voor de lockdown.

Minuut gratis winkelen
De nieuwe winkel is vorige week stilletjes opengegaan. “We wilden niet het risico lopen dat het te druk zou worden”, aldus Hubert. De eerder aangekondigde actie waarbij klanten kans maken op één minuut gratis winkelen is aangepast. Wie de speciale poster voor zijn raam hangt, kan de prijs binnenkort binnenslepen

Tags

PLUS Brakel,Hubert Duijzer

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

Banner 336x336px-1