bird
donderdag 02 mei | 07.28 uur

Peter Weijenberg schrijft tweede thriller

04-03-2024 14:12
uur
Door: Rein van Willigen
peter weijenberg_foto rein van willigen
(archieffoto: Rein van Willigen)

ZALTBOMMEL - Peter Weijenberg, oud-scenarist van de bekende Libelle-strip ‘Jan, Jans en de Kinderen’, heeft een tweede thriller geschreven. De titel van het boek is: ‘Bescherming’.

“Ruim vijftien jaar geleden heb ik, na het verschijnen van mijn eerste thriller, ‘De Samenkomst’, het zaadje geplant voor mijn nieuwste boek. Het speelt zich af rond een tienermeisje; ze is zowel voor de politie als voor een moordenaar op de vlucht.” Het klinkt als een filmscript. “Graag!” beaamt Weijenberg enthousiast.

Gestopt
De auteur schreef eerder meer dan duizend scenario's voor de populaire Jan, Jans en de Kinderen-strip. Alleen de oorspronkelijke bedenker, Jan Kruis, schreef er meer. “Volgens mij iets meer dan elfhonderd. Ik ben er in 2020 mee gestopt. Half mijn idee, half het idee van de uitgever. Het is mooi geweest, ik mis het niet.”

Hele dagen schrijven
Vooral de laatste maanden, zo niet jaren, was Weijenberg liever met zijn boek bezig. “Hele dagen schrijven. Ik ben zelfs opnieuw begonnen om er qua schrijfstijl één geheel van te maken. Met als resultaat”...een lekkere spannende thriller.

Uitgever
Dat vindt uitgeverij Ellessy ook. “Ik stuurde het manuscript 's vrijdags op en enkele dagen later, nota bene in het weekend, kreeg ik een positief bericht, kort daarop gevolgd door een contract. Binnen enkele maanden verschijnt het.”

Weijenberg is inmiddels aan een volgende thriller begonnen. “De verhaallijn heb ik al, maar de moord is nog niet gepleegd.” 

Rein van Willigen 

 

 

Tags

peter weijenberg