bird
zaterdag 27 april | 01.19 uur

PAT-techniek opent afhaalpunt voor webshop

22-02-2021 09:05
uur
Door: Britta Alink
patrick-2
• Patrick van Genderen in het afhaalpunt, naast zijn werkplaats in Gameren. (Foto: Koen Vandenput)

GAMEREN - De webshop PAT-techniek van Patrick van Genderen uit Gameren loopt zo goed, dat hij een deel van zijn werkplaats heeft verbouwd tot afhaalpunt. "Het is geen echte winkel", benadrukt hij. "Maar ik heb hier wel wat spullen uit het assortiment staan."

De 44-jarige Patrick groeide op in Well. Het boerenbedrijf van zijn ouders trok hem niet, zijn hart lag bij de techniek en hij heeft dan ook jarenlang gewerkt als monteur in de landbouwmechanisatie.

Oldtimers
Inmiddels is hij ook gespecialiseerd in klassieke auto's. Twee jaar geleden startte hij zijn eigen bedrijf: PAT-techniek. De oude stal naast zijn woonhuis aan de Nieuwstraat bood daarvoor een zee aan ruimte. In de grote werkplaats sleutelt hij het liefst aan oldtimers en klassieke tractoren. "Oude spullen zijn veel leuker dan nieuwe", luidt zijn motto.

Stuurbekrachtiging
Eigenaren van de klassieke voertuigen weten hem goed te vinden, bijvoorbeeld wanneer ze elektrische stuurbekrachtiging in hun oldtimer willen. "Dat rijdt een stuk comfortabeler", lacht hij. En Patrick kan het weten, want hij bezit zelf een Volkswagenbusje uit 1973, waar hij natuurlijk ook die stuurbekrachtiging in heeft aangelegd.

(tekst gaat verder onder deze foto van het Volkswagenbusje van Patrick):

Niets is mooier voor hem dan samen met zijn vrouw Lotte en zijn kinderen Jelle (12), Mees (10) en Benthe (8) met het 'knusse' busje er op uit te trekken.

Rwanda
Zijn liefde voor oldtimers wordt gezien door zijn klanten; ze weten hem van over de hele wereld te vinden. "Laatst had ik zelfs een bestelling uit Rwanda", lacht hij. "Daar woont een Nederlander met een oldtimer Mercedes, die bepaalde onderdelen nodig had." Veel bestellingen gaan ook naar Duitsland, Engeland en België en natuurlijk in eigen land. In overleg bezorgt hij, in de Bommelerwaard, ook bij de mensen thuis.

Assortiment
Het assortiment is te groot om hier op te noemen: onderdelen voor tractoren, landbouwmachines, industrie, GPS en smeermiddelen. De Kroon Oil Classic is overigens heel geliefd. Maar ook tuin- en dierbenodigdheden, Gallagher weide-afrasteringen, gps-trackingsystemen (ideaal voor locatiebepaling bij diefstal) en nog veel meer. Op de website staat ook een mooie tool voor productadvies voor Kroon olie.

Granit Parts
Patrick is hoofdleverancier van Granit Parts, een bekende leverancier van hoogwaardige onderdelen. “Dat betekent dat ik korte levertijden kan bieden”, zegt Patrick. “Via een partneraccount kunnen klanten rechtstreeks toegang krijgen tot het hele assortiment en dat makkelijk en snel via mij bestellen.” In zijn nieuw ingerichte afhaalpunt annex ‘winkeltje’ verpakt hij de producten voor verzending. “Postzegel erop en klaar”, lacht hij. Klanten uit de regio vinden het vaak leuk om hun pakketjes zelf op te halen.

www.webshop.pattechniek.nl

Tags

pat-techniek,patrick van genderen