bird
zaterdag 18 mei | 09.52 uur

Particulieren verkopen spullen tijdens Struinroute in Zaltbommel

14-08-2023 09:00
uur
struinroute_plattegrond struinroute-1
120 huishoudens in 58 straten doen mee aan de struinroute. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – Ruim honderdtwintig huishoudens in bijna zestig straten van Zaltbommel doen zaterdag 9 september tussen 10:00 en 15:00 uur mee aan de eerste editie van ‘Struinroute Zaltbommel’.

Het initiatief voor de struinroute is genomen door Rineke van Horssen. Zij woont sinds 2020 in Zaltbommel met haar twee zonen van 14 en 16 jaar. “Mijn idee is ontstaan doordat ik steeds meer geniet van de kleine dingen in het leven en van mijn wandelingen langs de uiterwaarden en door het leuke stadje”, vertelt ze. Tijdens een van die wandelingen leek het haar leuk als mensen op straat spulletjes zouden verkopen vanuit hun huis, garage of oprit.

Niet alleen binnenstad
Een paar weken geleden plaatste Rineke een oproep op social media, onder andere in de Facebook groep ‘Een echte Bommelaar’. De aanmeldingen stroomden al snel binnen. Niet alleen vanuit de binnenstad, waar Rineke zelf woont, maar ook vanuit de Spellewaard, de Vergt en de Waluwe. De teller staat nu op 120 deelnemers in 58 straten. Aanmelden kan niet meer; de flyers met daarop een plattegrondje zijn al gedrukt. De woningen die meedoen worden versierd met vlaggetjes of ballonnen, zodat struiners meteen zien waar ze moeten zijn.

Welzijn Bommelerwaard Bommelerwaard juicht het initiatief toe. “Deze struinroute verbindt wijken en straten met elkaar en brengt mensen samen”, zegt sociaal makelaar Ilse van Eldijk. “Het mooie is dat dit is ontstaan vanuit een inwoner.”

De Grote Aak
De flyer met de plattegrond is verkrijgbaar bij Wijkontmoetingscentrum De Grote Aak.

 

Tags

struinroute zaltbommel