bird
zaterdag 27 april | 00.54 uur

Openbaar toilet komt in de Bossche Poort

18-03-2021 13:05
uur
Door: Britta Alink
kombord-2
Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL – Het college van burgemeester en wethouders heeft de Bossche Poort aangewezen als locatie voor een openbaar toilet. Het kan nog jaren duren voordat het zover is.

Dat schrijft het college in een informatienota aan de gemeenteraad. Eerder was een openbaar toilet gepland in de Gamerschestraat, ter hoogte van het sushi-restaurant. Dat leverde een storm aan protest op van binnenstadbewoners. Honderden mensen ondertekenden een petitie tegen die locatie.

TRIP
Ook de politiek zag die plek niet zitten en noemde het kantoor van TRIP (onder het oude stadhuis) en de Bossche Poort als alternatief. Volgens het college is het TRIP niet geschikt: “Te vandalismegevoelig en sociaal onveilig.”

Parkeervoorziening
De locatie Bossche Poort (de voormalige Rabobank tegenover de Poorterij) is volgens het college wél een goed alternatief. “Doordat de Bossche Poort herontwikkeld wordt, kan het openbaar toilet in dit ontwerp meegenomen worden”, schrijft het college. “Een logische plek zou zijn bij de nieuwe parkeervoorziening daar. Die locatie ligt op enige afstand van de bestaande woningen aan de Nonnenstraat, waardoor overlast niet te verwachten is.”

24/7
Uitgangspunt voor het openbaar toilet is altijd geweest dat deze geschikt is voor mindervaliden, 24/7 open is, goed ingepast wordt, ‘hufterproof’ is en in de binnenstad, dichtbij de voorzieningen, gelegen is. “De locatie aan de Bossche Poort voldoet aan al deze criteria.

Jaren
Het college hoopt in de loop van dit jaar het stedebouwkundig plan voor de gebiedsontwikkeling aan de gemeenteraad te kunnen aanbieden. Maar voordat de voormalige Rabobank wordt gesloopt en er iets nieuws voor in de plaats komt zijn we jaren verder.

Tags

openbaar toilet,bossche poort