bird
donderdag 02 mei | 06.15 uur

Opbrengst derde KoekeloereToere gaat naar stichting 'Met je Hart'

03-04-2024 13:01
uur
020424_Koekeloeretoere
Nieuwe, oude, kleine en grote auto's doen mee aan de tocht, die dit jaar plaatsvindt op 14 april. Foto: aangeleverd

BOMMELERWAARD - Alweer voor de derde keer houdt Lionsclub Bommelerwaard een Koekeloeretoere Toertocht. Meer dan vijftig auto's starten zondag 14 april in Alem en rijden een mooie toeristische route van zo'n honderd kilometer lang. De opbrengst van deze dag is bestemd voor 'Met je Hart' Bommelerwaard.

De Lions kiezen elk jaar een ander Bommelerwaards goed doel uit voor de opbrengst van de Koekeloeretoere Toertocht. "De eerste keer was het geld voor Wensstichting Shamajo, de tweede keer voor Elliz in Company", vertelt Elko Hoorn van de Lionsclub. "Dit jaar hebben we gekozen voor 'Met je Hart'." Deze stichting organiseert ontmoetingen voor ouderen: structureel en en terugkerend. Zo leren mensen uit de buurt elkaar kennen en dat draagt bij aan het verzachten van de eenzaamheid.

Gezelligheid
Annemarie Heijnen is lid van het kernteam van 'Met je Hart' Bommelerwaard. Samen met zes andere Bommelerwaardse vrouwen organiseert zij sinds 2020 de bijeenkomsten van 'Met je Hart' in Maasdriel en Zaltbommel. "Eén keer per maand nodigen we zelfstandig wonende ouderen uit om gezellig met elkaar uit eten te gaan of ergens een borrel te drinken met een hapje erbij", legt ze uit. "We halen de deelnemers thuis op en brengen ze na afloop weer naar huis."

De ouderen worden bij 'Met je Hart' aangemeld door bijvoorbeeld huisartsen en praktijkondersteuners, maar ook door de thuiszorg of de kapper. Het is de bedoeling om juist die ouderen te bereiken, die veel behoefte hebben aan een middagje gezelligheid met anderen. De rekening in het restaurant wordt betaald door Stichting Met je Hart. "Maar er zijn ook deelnemers die een eigen bijdrage willen betalen", vertelt Annemarie. "En de restaurants rekenen niet de volle prijs."

Isolement
'Met je Hart' is afhankelijk van sponsorgeld en is daarom blij met de actie van de Lionsclub. De finish van de toertocht is in Rossum, bij Bistro In Petto. Eigenaar Bram Hoorn (de zoon van Elko) rekent op ongeveer honderdtwintig deelnemers. Zij kunnen na afloop van de mooie rondrit nagenieten en napraten bij een bourgondische barbecue. Bram voelt zich betrokken bij 'Met je Hart'. "Ook bij ons komt regelmatig een groep eten", vertelt hij. "Het voelt goed om een beetje te kunnen helpen om mensen uit hun isolement te halen."

De KoekeloereToere heeft dit jaar als thema 'Rijden met je Hart'. De deelnemers rijden onder meer langs de mooie Linge. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.lionsbommelerwaard.nl

Het team van BWG TV maakte een videoreportage over de editie van 2022. Deze video is hieronder te vinden.

Tags

Koekeloeretoere Toertocht,stichting Met je Hart