bird
zondag 19 mei | 09.35 uur

Ook op vernieuwde plein is het een Drielse Kermis als vanouds (met video)

12-07-2023 15:03
uur
Door: Martin van Hemert
100723_Drielse kermis-LR
Foto: Martien Wolfs

KERKDRIEL - De renovatie van het Monseigneur Zwijsenplein in Kerkdriel heeft dit jaar weinig tot geen problemen opgeleverd tijdens de Drielse Kermis. Dat blijkt uit een rondgang langs de organisator van de kermis, diverse ondernemers, exploitanten en bezoekers.

Vanaf het begin van de plannen voor de vernieuwing van het Mgr. Zwijsenplein was één ding duidelijk; hoe mooi de ideeën ook waren, de kermis mocht er niet onder lijden. Afgelopen dagen vond de vuurproef plaats en de eindconclusie van het merendeel van de bezoekers is dat de vernieuwde opzet van het plein weinig tot geen invloed heeft gehad op de kermis. "Het was me helemaal niet eens opgevallen", zo vertelde één van de exploitanten maandag.

Ook bezoekers hadden amper in de gaten dat de locatie van de kermis veranderd was, maar dat gold niet voor D'Artagnan Thewissen. Hij is directeur van Theater-Technische Compagnie, het bedrijf dat nu een aantal jaar de. kermis organiseert. Thewissen is van het begin af aan betrokken geweest bij de plannen voor de renovatie van het plein: "We hebben een heel pakket neergelegd met wat voor ons het meest ideaal is. Er is zelfs een architect mee gegaan om naar de situatie te kijken. Bij de eindoplevering hebben we toch geconstateerd dat een aantal dingen er niet uitgehaald zijn. De kiosk (muziektent, red.) is nu bijvoorbeeld weggehaald, daar is een keerlus als nieuw obstakel voor in de plaats gekomen. Dat is wel erg jammer."

Een ander aandachtspunt van Thewissen zijn de terrassen. "Die mogen niet te ver 'doorschieten', anders komen de veiligheidsroutes in gevaar. Bezoekers merken dat niet, maar voor ons is het één van de belangrijkste dingen dat doorgangen en brandveiligheid zijn gegarandeerd." Al met al is ook Thewissen blij met het eindresultaat: "Ik ben zeer tevreden met de kermis zoals die op dit moment staat. En ook de exploitanten vinden het prima, want het is opgebouwd zoals ze willen; ze hebben voldoende ruimte. Alles past precies."

Het team van BWG TV maakte een video over de kermis. Deze is hieronder te vinden.

Tags

Drielse kermis,Mgr. Zwijsenplein,BWG TV