bird
donderdag 02 mei | 06.20 uur

Onderzoek naar mogelijke integriteitskwestie rondom De Vries

13-03-2024 11:47
uur
02-cdapeterdevries-1.1600x1016x1
Foto: aangeleverd

MAASDRIEL - De signalen over een mogelijke integriteitskwestie rondom voormalig wethouder Peter de Vries gaan worden onderzocht. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel dinsdag. 

Aanleiding voor het instellen van een onderzoek is een brief die dorpsraad Alem heeft gestuurd met betrekking tot de gebiedsontwikkeling in het dorp. Tijdens de raadsvergadering van eind september werden twee raadsleden naar eigen zeggen ‘onder druk gezet' om niet deel te nemen aan de discussie over de gebiedsontwikkeling, omdat zij een stuk grond bezitten dat in het plangebied valt. Nu blijkt uit onderzoek van de Dorpsraad Alem dat voormalig verantwoordelijk wethouder Peter de Vries zelf ook eigenaar zou zijn van een perceel dat deel uitmaakt van het plangebied voor het overkoepelende project 'Masterplan Maas'.

Integriteitskwestie
"We nemen dit signaal van de dorpsraad serieus en kunnen bevestigen dat er wordt onderzocht of er sprake van een integriteitskwestie is", aldus Michiel Alexander de Raaf. Hij neemt momenteel de honneurs als loco-burgemeester waar, omdat burgemeester Jaco Geurts afgelopen weekend is onverwachts is geopereerd. Het herstel duurt zo'n zes weken.

Tags

Peter de Vries,gemeente Maasdriel