bird
vrijdag 19 april | 15.22 uur

Noodopvang voor Oekraïners gaat in april open

17-03-2023 11:35
uur
Door: Britta Alink
veilingweg1_noodopvanglocatie_oekraiensevluchtelingen
Dit gebouw aan de Schaapjesrotonde wordt verbouwd tot opvang voor de vluchtelingen. Foto: Marijke Verhoef

ZALTBOMMEL - De noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in het kantoorgebouw aan de Veilingweg 2 bij de Schaapjesrotonde gaat begin april open. 

In de opvang kunnen 104 vluchtelingen terecht. De gemeente Zaltbommel benadert eerst alle vluchtelingen, die eerder al onderdak hebben gevonden bij particulieren in Zaltbommel. "We weten dat die opvang af en toe een beetje knelt", licht wethouder Gijs van Leeuwen toe. "We zullen die mensen de gelegenheid bieden te verhuizen naar de Veilingweg."

Structuur
Volgens de gemeente worden momenteel rond de vijftig Oekraïners opgevangen bij particulieren. De kinderen gaan hier vaak naar school, sommige volwassenen hebben een baan gevonden. "Door ze de kans te geven naar de Veilingweg te verhuizen, kunnen ze binnen hun sociale structuur blijven", aldus Van Leeuwen.

In het verbouwde kantoorgebouw aan de Veilingweg komen kamers voor twee, vier, zes of acht personen. Zij delen badkamers en toiletten met elkaar. Er is een eet- en recreatieruimte, maar geen keuken. De bewoners krijgen drie keer per dag een maaltijd geserveerd.

Tags

noodopvanglocatie,Oekraïne,Veilingweg