bird
vrijdag 26 april | 09.06 uur

Nog vier zonnedakplekken beschikbaar

08-03-2021 08:55
uur
DSC_9114 Riverso Photography PB s
• De start van het project op het schoolplein bij De Bogerd in Rossum. (Foto: Riverso Photography)

BOMMELERWAARD – Coöperatie Bommelerwaar heeft vorig jaar twee nieuwe zonnedaken gerealiseerd. Door een grotere opbrengst dan verwacht kunnen nog vier extra deelnemers zich aanmelden.

In totaal krijgen zo’n tachtig inwoners van de Bommelerwaard van deze daken opgewekte Bommelerwaar-Stroom. “De belangstelling voor onze projecten neemt toe”, merkt bestuurslid Roeland Reesinck. “Meedoen is makkelijk en aantrekkelijk. Deelnemers aan onze energieprojecten dragen bij aan de energietransitie zonder dat ze zelf zonnepanelen op het dak van hun woning hoeven te leggen, terwijl ze wel de vruchten plukken van de opgewekte zonne-energie. De Coöperatie regelt alle techniek, dus daar heb je als deelnemer geen omkijken naar.”

Drie projecten
Inmiddels draaien er dus drie projecten: in Gameren, in Hedel en in Rossum op het dak van basisschool De Bogerd. Er was een feestelijk openingsmoment voor de leerlingen gepland, maar dat is vanwege de lockdown uitgesteld.

Energielessen
Wel werkt Bommelerwaard samen met de school aan een pakket van leuke en interessante energielessen voor de kinderen. “Want het is nú tijd om de jonge generatie bewust te maken van de mogelijkheden om op een verantwoorde manier met onze planeet om te gaan”, aldus Bommelerwaar.

Aanmelden voor deelname aan het derde zonnedak kan nog tot 1 april.

www.bommelerwaar.nl

Foto: Het zonnedak in Rossum (Foto: ProfiNRG)

Foto: Het zonnedak in Hedel. (Foto: ProfiNRG)

Tags

coöperatie bommelerwaar,zonnedak hedel,zonnedak rossum