bird
vrijdag 26 april | 17.16 uur

Nog geen locatie voor nieuw schoolgebouw De Wegwijzer in Nederhemert

09-05-2023 16:29
uur
Door: Britta Alink
wegwijzer-4
Het 46 jaar oude gebouw is veel te klein geworden. Foto: aangeleverd

NEDERHEMERT - Basisschool De Wegwijzer krijgt een compleet nieuw gebouw. Maar waar dat moet gaan komen, is nog maar de vraag.

Het oude gebouw aan het Kerkplein is veel te klein en de verwachting is dat de leerlingenaantallen de komende jaren flink zullen stijgen, doordat er veel nieuwe woningen in het dorp worden gebouwd. Uit een haalbaarheidsonderzoek is gebleken dat renovatie en uitbreiding van het huidige gebouw geen goede optie zijn, onder andere ook omdat de verkeerssituatie rond het Kerkplein niet ideaal is.

'Haast onmogelijk'
In het dorp Nederhemert is eigenlijk geen plaats voor een nieuwe basisschool met gymzaal. Dat komt volgens de gemeente onder andere door de vele versnipperde percelen met veel eigenaren en een 'haast onmogelijke ontsluiting'. Bouwen buiten de dorpsgrenzen is een optie, maar daar is toestemming voor nodig van de provincie. En uit een eerste reactie van de provincie blijkt dat zij niet zomaar toestemming willen geven voor nieuwbouw aan de rand van het dorp.

Het college van burgemeester en wethouders wil niet wachten met het maken van plannen totdat de ideale locatie gevonden is. Daarom wordt de gemeenteraad gevraagd geld beschikbaar te stellen om door te kunnen gaan met de voorbereidende werkzaamheden. Ook is geld nodig voor twee noodlokalen, waar De Wegwijzer het komende schooljaar al gebruik van kan maken.

Het onderwerp wordt besproken tijdens de carrouselvergadering op 11 mei.

Tags

CBS De Wegwijzer,Nederhemert