bird
maandag 25 september | 09.35 uur

Nieuwe Wielewaal op voormalig American Roadhouse-terrein eind 2024 klaar

24-05-2023 16:05
uur
Door: Britta Alink
240523_wielewaal-impressie-LR
De nieuwe Wielewaal komt aan de Fiep Westendorplaan tegenover winkelcentrum Portage. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - De handtekeningen zijn gezet. Vorige week ondertekenden BrabantZorg en Bazalt Wonen de huurovereenkomst van de nieuw te bouwen zorglocatie voor de bewoners van de Wielewaal.

De bewoners van het oude complex aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat in Zaltbommel gaan eind 2024 of begin 2025 verhuizen naar een gloednieuw complex op het terrein van het voormalige American Roadhouse tegenover winkelcentrum Portage. Tot die tijd blijven bewoners en medewerkers in de huidige Wielewaal wonen en werken.

Dat is een hele opluchting voor bewoners en medewerkers, want lange tijd leek het er op dat er een tijdelijke locatie moest komen. Even werd zelfs de suggestie gewekt dat iedereen naar een leegstaand zorgcentrum in Leerdam moest verhuizen, later werd gekozen voor een noodlocatie op het eigen terrein. Inmiddels is definitief besloten dat iedereen rustig kan blijven waar hij zit en pas hoeft te verhuizen als het nieuwe gebouw aan de Fiep Westendorplaan helemaal af is.

Zelfstandig
Het nieuwe zorgcentrum wordt gebouwd door Bazalt Wonen, BrabantZorg verleent er de zorg. Het nieuwe complex leent zich volgens de initiatiefnemers goed voor het leveren van 'zware zorg', omdat er ruime appartementen komen met individueel sanitair en gezamenlijke huiskamers. "Zo lang mogelijk zelfstandig wonen is één van de belangrijke wensen, ook wanneer ouderen afhankelijk zijn van zorg. In het nieuwe complex ligt de nadruk op een fijn en veilig thuis", zegt Felicia Brandsma, lid van de Raad van Bestuur van BrabantZorg.

Op de plek waar nu nog de Wielewaal staat, komen nieuwbouwappartementen. Die worden gebouwd door Habion en zullen geschikt zijn voor ouderen mét en zonder zorgvraag. Santé Partners zal daar de (thuis)zorg gaan leveren. Naast de zorgappartementen is het ook de bedoeling dat er sociale huurwoningen op het terrein komen. Het is de bedoeling dat de omgeving zo groen mogelijk wordt ingericht met onder andere een buurtpark.

Tags

Wielewaal,American Roadhouse,BrabantZorg,Bazalt Wonen