bird
vrijdag 26 april | 05.45 uur

Nieuw restaurant in oude Chinees: De Heeren van Bommel

06-12-2021 15:35
uur
Door: Britta Alink
2021-12-de_Heeren_van_Bommel-Zaltbommel-1
• De eigenaren Gideon Coli (l) en Lodewijk van Brummelen aan de 'taptafel', waar je zelf een biertje kunt tappen. (foto: Tido Mureddu)

ZALTBOMMEL - De binnenstad krijgt er vanaf woensdag 8 december een nieuwe horecagelegenheid bij: brasserie De Heeren van Bommel in het voormalige Chinese restaurant Quo Ching aan de Waterstraat.

De eigenaren Lodewijk van Brummelen (47) en Gideon Coli (49) zijn geen Bommelaren. Toch zullen veel mensen Lodewijk kennen. Hij groeide op in Waardenburg en kwam in zijn jonge jaren veel in Zaltbommel. Werkte bijvoorbeeld op zaterdag bij de Blokker, bij Bob van Kooten. Uitgerekend Bob wees hem en Gideon op het historische pand in de binnenstad om daar hun nieuwe restaurant te gaan starten.

Wauw-factor
"Toen we hier voor het eerst naar binnen liepen was er meteen de 'wauw-factor'", vertellen de twee ondernemers. Boven het restaurant zijn drie gloednieuwe appartementen gebouwd, die inmiddels zijn verhuurd. Op de begane grond moest nog heel veel gebeuren. "We keken daar doorheen", vertelt Lodewijk, die bijna twintig jaar eigenaar was van het zeer goedlopende restaurant Op de Haven in zijn woonplaats Culemborg.

Glas-in-lood
De twee vrienden stroopten de mouwen op en gingen aan de slag. De overkapping aan de voorgevel is weggehaald en het mooie glas-in-loodwerk tevoorschijn gekomen. De ingang is van het midden verplaatst naar de linkerkant. Verlaagde plafonds zijn verwijderd, muren strakgetrokken, een nieuwe vloer aangelegd.

Taptafel
De keuken is gloednieuw, er is een lange bar en, uniek in Zaltbommel, een 'taptafel'. "Hier kun je met een groep vrienden staan en zelf je biertjes tappen", legt Gideon uit.

Late uurtjes
De brasserie is voorlopig geopend van woensdag t/m zondag van 9:30 tot 17:00 uur. Als de vervroegde sluitingstijden voor de horeca weer worden losgelaten, dan blijft het restaurant tot in de late uurtjes open. Achterin het pand heeft het oude vergaderzaaltje een metamorfose ondergaan.Het plafond is daar verwijderd, zodat je de oude balken kunt zien en daglicht via het dakraam naar binnen valt.

Spareribs
Ondanks de coronamaatregelen zijn de nieuwe eigenaren positief. Overdag gaat de brasserie gewoon open, 's avonds kunnen mensen eten afhalen om zo toch al kennis te maken met de keuken van chef Patrick van Doorn. "Onze spareribs zullen zeker in de smaak vallen, net als het Bommels Rund en de burger met halve kreeft", voorspelt Lodewijk. "En ook alle andere gerechten zijn toppers."

De menukaart verschijnt binnenkort op de website: www.heerenvanbommel.nl Het telefoonnummer voor reserveren en bestellen is: 0418-783000.

Tags

heeren van bommel,gideon coli,lodewijk van brummelen