bird
woensdag 08 mei | 19.47 uur

Nieuw op NS station: Pasta & Pizza to go

29-11-2022 11:14
uur
Door: Britta Alink
291122_LeonardoPastaPizza
Eigenaar Leonardo bereidt de pasta binnen een paar minuten. Foto: Marijke Verhoef

ZALTBOMMEL - De circa vierduizend treinreizigers per dag weten het al een tijdje: in het NS station in Zaltbommel kun je sinds een paar maanden terecht voor echte Italiaanse pasta's en pizza's.

Maar ook wie nooit met de trein gaat, kan genieten van de verse pasta's en pizza's van Leonardo di Donna. Want hij bezorgt ze ook aan huis. In rap tempo vertelt Leonardo over zijn horecaleven. Jarenlang runde hij een goedlopende zaak op de Zwarte Markt in Beverwijk. Dit jaar zocht hij een nieuwe zaak, die hij vond in de kiosk van het station. "Steeds meer klanten weten hun weg naar binnen te vinden", vertelt Leonardo trots. "We hebben hier echte Italiaanse koffie van vers gemalen bonen en echte Italiaanse cappuccino met volle melk, dat proef je."

Ook de Italiaanse bollen zijn populair. Bijvoorbeeld de 'Della Casa' met rauwe parmaham (of halal kalkoenfilet), provolone kaas, tomaat en aubergine onder olijfolie. Of de 'Speciale' met kaas en (halal) salami. Maar je kunt ook een bol Nutella bestellen. Verder kan iedereen in de kiosk terecht voor verse broodjes ham en kaas en gevulde koeken en puddingbroodjes van de plaatselijke bakker.

Paar minuten
Het deeg voor de pizza's maakt Leonardo zelf. "De pizza's zijn voorgebakken", licht hij toe. "Daarom lukt het om ze binnen drie, vier minuten af te hebben. Ook de pasta's zijn binnen een paar minuten klaar, omdat die al voorgekookt zijn. De sausen worden ter plekke gemaakt."

Volgens Leonardo zijn vooral de pasta Bolognèse en de pasta Pesto Polo populair. Ook de Hollandse variant van de carbonara (dus niet met rauwe eieren, maar met room en Emmentaler) en Primavera met groenten lopen als een trein.

Thuis bezorgen
De pizzabodems zijn aan de stevige kant. "Zo maken ze het deeg in het zuidelijke Italië", weet de van oorsprong Italiaanse Leonardo. "Het voordeel is dat je de pizza makkelijk uit de hand kunt eten, zonder dat de bodem slap naar beneden gaat hangen."

Veel mensen bestellen een snelle pizza, die ze in de trein op kunnen eten. Maar er zijn ook veel mensen die pasta of pizza komen halen om thuis lekker op te eten. Daarnaast is het mogelijk om het eten thuis te laten bezorgen via Thuisbezorgd.nl of rechtstreeks via de website pastapizzatogo.nl

'Pasta & Pizza to go' is van maandag t/m vrijdag geopend van 7:00 tot 20:30 uur, op zaterdag van 12:00 tot 20:30 uur en op zondag van 16:00 tot 20:30 uur. In de maand december heeft 'Pasta & Pizza to go' een speciaal menu in de aanbieding met een flesje wijn uit Puglia en huisgemaakte Tiramisu. Alleen telefonisch te bestellen (0418-645326) en zelf ophalen.

Tags

NS station,Pasta & Pizza,Leonardo di Donna