bird
donderdag 02 mei | 09.06 uur

Namen nieuwbouw American Roadhouse zijn bekend

04-03-2024 13:37
uur
torenvalk_nieuwbouw amercan roadhouse_american roadhouse
Het eerste gebouw dat klaar is, krijgt de naam Torenvalk. (foto: BouwLinie)

ZALTBOMMEL - De namen van de vier gebouwen op het voormalige American Roadhouse terrein zijn bekend: De Torenvalk, De Nachtegaal, De Zwaluw en De Wielewaal.

Dat meldt Bouwlinie in een nieuwsbrief. Eind 2023 schreef Bouwlinie een prijsvraag uit om de vier nieuwe gebouwen een naam te geven. De winnaar van de prijsvraag heeft inmiddels persoonlijk bericht ontvangen. Hij of zij mag de naam officieel onthullen tijdens de opening van het eerste gebouw: De Torenvalk.

"De namen passen goed bij elkaar en de omgeving en ze hebben een mooie symboliek", zegt projectontwikkelaar Lianne Versteeg van Bouwlinie.

54 huurappartementen
Het eerste gebouw dat klaar is, De Torenvalk, staat recht tegenover winkelcentrum De Portage en heeft straks 54 huurappartementen: 16 sociale huurappartementen (tot 879,66 euro per maand), 20 middel dure huurappartementen (tot 1100 euro per maand) en 18 vrije sector huurappartementen (tot 1250 euro per maand).

Nachtegaal
In gebouw De Nachtegaal komen 24 sociale huurappartementen in in gebouw De Zwaluw 24 koopappartementen.

De Wielewaal
Het vierde gebouw bestaat uit zorgappartementen en is bedoeld voor de bewoners van De Wielewaal van BrabantZorg.

Informatieavonden
Op woensdag 10 april organiseert Bouwlinie een informatieavond over de nieuwe huurwoningen. Deze avond vindt plaats in de kerkzaal van Pand 9 en duurt van 18:00 tot 20:00 uur.

Eind mei, begin juni volgt een informatieavond over de koopappartementen.

 

 

Tags

american roadhouse,bouwlinie