bird
woensdag 07 juni | 20.06 uur

Muzikale Mo(NU)menten in Ammerzoden en Zaltbommel

15-09-2022 16:14
uur
Door: Martin van Hemert
120922_MuMo Zaltbommel The Passengers
The Passengers zijn te horen in Zaltbommel. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL/AMMERZODEN - De tuin van het stadskasteel in Zaltbommel en kasteel Ammersoyen in Ammerzoden vormen op zaterdag 17 en zondag 18 september het decor van Muzikale Mo(NU)menten 2022.

Op zaterdag 17 september worden er in de tuin van het stadskasteel vanaf 14:00 uur meerdere gratis optredens gegeven. Singer-songwriters Leon Scherphof en Nick van Wyk openen de middag om 14:00 uur. Vanaf 16:00 uur is het podium voor The Passengers, dat muzikaal gezien een topcoverband is. Oude klassiekers en hedendaagse hits krijgen hun eigen draai en worden vol overgave gebracht op bijzondere instrumenten.

Kasteel Ammersoyen
Een dag later bruist en swingt het vanaf 13:00 uur volop bij kasteel Ammersoyen. De muzikale middag begint om 13:00 uur met Fanfare St. Caecilia Ammerzoden. Rond 14:00 uur is het tijd voor de Bigband Sweet Blossom Orchestra. De BB Showband tekent vanaf 15:00 uur voor een feestelijke afsluiting. Met liefst twee toetsenisten en een dijk van een zangeres spelen ze niet alleen bekende disco classics en soulnummers, maar ook hedendaagse nummers van Bruno Mars, Waylon en Alain Clark.

Muzikale Mo(NU)menten 2022 vindt gedurende vier weekenden in september plaats op acht locaties. De organisatie is in handen van het Cultuur- en Erfgoedpact Rivierenland. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma op www.muzikalemonumenten.nl

Tags

Kasteel Ammersoyen,stadskasteel Zaltbommel