bird
vrijdag 26 april | 21.13 uur

Meepraten over herinrichting centrum Kerkdriel

16-06-2020 16:00
uur
gemeentehuis1 kopie-1

KERKDRIEL – Het centrumgebied van Kerkdriel tussen het Mgr. Zwijsenplein en de Teisterbandstraat wordt opnieuw ingericht. De inwoners kunnen vanaf deze week meepraten over de plannen.

Volgens wethouder Jan-Hein de Vreede heeft het gebied een bijzonder karakter: “Een mooie mix van historische en hedendaagse bebouwing en recreatievoorzieningen aan de Maas zowat om de hoek. Het dorpshart van Kerkdriel heeft de potentie om een toeristische trekker te worden.”

Participatieproces
De gemeente heeft samen met MTD Landschapsarchitecten uit ’s-Hertogenbosch een plan ontwikkeld om met de omgeving te komen tot een ‘maximaal participatieproces’.

Levendig dorpshart
Wethouder Erik van Hoften: “Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen uit de samenleving gaan we ervoor zorgen dat het centrumgebied een mooi en levendig dorpshart wordt, voor nu en in de toekomst. Wij vinden het belangrijk dat de omgeving goed wordt betrokken.”

Klankbordgroep
Inmiddels is een klankbordgroep samengesteld die bestaat uit een vertegenwoordiging van inwoners, ondernemers, winkeliers, horeca, de ondernemersvereniging en de kerk.

Ansichtkaart
Inwoners van Kerkdriel ontvangen deze week samen met Het Carillon een ansichtkaart, waarop zij hun wensen en ideeën kunnen aangeven.

Daarnaast gaat het projectteam met inwoners in gesprek, tijdens de week markt op vrijdag 26 juni.

Uitvoering
Het is de bedoeling dat de er medio 2021 een ontwerp ligt en dat de uitvoering ervan kan starten.

Tags

herinrichting centrum kerkdriel,centrum kerkdriel,mgr. zwijsenplein