bird
maandag 29 april | 00.48 uur

Maximumsnelheid op Steenweg blijft 50 km per uur

27-12-2023 15:39
uur
Door: Britta Alink
steenweg_zaltbommel_bomen steenweg1
(archieffoto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL – De maximumsnelheid op de Steenweg blijft 50 kilometer per uur.

De Steenweg is de belangrijkste toegangsweg naar de binnenstad van Zaltbommel. De gemeente gaat de weg opnieuw inrichten, onder andere met het oog op de bouw van de Buitenstad, waar driehonderd woningen komen.

30 kilometer per uur
Tijdens de carrouselvergadering van vorige maand was een groep omwonenden in de raadszaal om mee te spreken. Maar een belangrijke wens, namelijk het verlagen van de maximumsnelheid van 50 naar 30 kilometer op het laatste stuk richting de binnenstad, kregen ze niet voor elkaar.

Vanaf de rotonde
In de huidige plannen staat dat de snelheid vanaf de dijk richting Gameren richting binnenstad naar 30 kilometer gaat. Frits van der Schans pleitte er donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering voor om dat stuk te verlengen. Dus niet pas vanaf de dijk, maar al vanaf de rotonde met de Gisbert Schairtweg en de Kloosterwiel. "We vragen maar om een heel klein stukje, niet het hele traject”, benadrukte hij.

Doorgaande weg
De discussie was tijdens de carrousel ook al stevig gevoerd en wethouder Ed Goossens bleef vorige week donderdag tijdens de gemeenteraad bij zijn standpunt: "De Steenweg is een drukke doorgaande weg en daar past 50 kilometer bij. Als je de snelheid gaat verlagen naar 30 kilometer, dan moet je de inrichting geloofwaardig veranderen. Bijvoorbeeld door het asfalt te vervangen door klinkers en snelheidsremmende maatregelen toe te passen. Dat levert dan weer trillingsoverlast op voor de omwonenden. Als je alleen dat laatste deel van het traject aanpakt, werkt dat verwarrend voor de verkeersdeelnemers."

Heel jammer
Frits van der Schans kreeg de handen niet op elkaar voor de motie die hij indiende over het onderwerp. "Heel jammer dat het op deze manier gaat”, zei hij. "Volgens mij zijn er wel andere mogelijkheden dan alleen maar klinkers neerleggen. Ik had gehoopt dat het college naar een alternatieve inrichting zou kijken om het toch voor elkaar te krijgen.”

 

Tags

steenweg zaltbommel