bird
zaterdag 27 april | 04.55 uur

Marianne Vos Wielerfestival heeft Bommelerwaards tintje

09-05-2023 10:00
uur
Door: Martin van Hemert
marianne op kop van groep met kinderen unieke sporters
Marianne Vos op kop van een groep met 'unieke sporters'. Foto: aangeleverd

ALTENA/BOMMELERWAARD - Bij Golfpark Almkreek in Almkerk vindt op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei het Marianne Vos Wielerfestival plaats. Een deel van de activiteiten vindt ook plaats in de Bommelerwaard.

Er is op vrijdag een nieuw evenement toegevoegd: "In het wiel van”, dat bestaat uit een business ride, een diner en een Wielercafé. De vrijdag is met name gericht op het sportieve bedrijfsleven. Het programma start met een clinic. Deelnemers krijgen tips van onder meer Marianne Vos, Erik Dekker, Michael Boogerd en Theo de Rooij. "De rondes gaan door het Land van Heusden en Altena en een gedeelte van de Bommelerwaard”, vertelt Esther Vroegh, de voorzitter van het Marianne Vos Wielerfestival.

Stichting Sterrenfietsen
Na het fietsen kunnen de deelnemers zich opfrissen en een hapje eten. Vervolgens start om 19.45 uur het Wielercafé, dat door de bekende wielerverslaggever Gio Lippens aan elkaar gepraat. Ook bij het Wielercafé zijn de eerder genoemde prominente (ex-)profwielrenners aanwezig. Ook zal het team van Stichting Sterrenfietsen aanwezig zijn.

 

Esther: “De fietsers van Sterrenfietsen zetten zich graag in om op een sportieve manier geld in te zamelen. Er worden vele fietsevenementen georganiseerd, zoals het Marianne Vos Wierfestival, waarbij de opbrengst bestemd is voor goede doelen. Het Sterrenfietsteam werkt hier graag aan mee en stapt op de fiets om deze ondersteunen. Vanuit de stichting doet naast Theo de Rooij (voorzitter) ook (sport)journalist Frits Barend mee. Het goede doel van het wielerfestival is dit jaar Hospice Altena.” 

Marianne Vos Experience Center
Wat is eigenlijk de stand van zaken met betrekking tot het Marianne Vos Experience Center? “Op die vraag zal wethouder Shah Sheikkariem van de gemeente Altena tijdens het Wielercafé een antwoord geven”, vertelt Esther. “Hij zal de locatie onthullen waar het Marianne Vos Experience Center gevestigd gaat worden en tevens meer vertellen over de activiteiten die er te doen zijn.”

Toertocht
Op zaterdag staat onder meer de toertocht op het programma, deze trekt eveneens door de Bommelerwaard. Er kan gekozen worden uit de afstanden 60, 100 of 150 kilometer. “Marianne Vos vindt het heel belangrijk dat iedereen mee kan doen aan het Wielerfestival. Ze staat namelijk voor de breedtesport”, vertelt Esther. “De toertochten zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren fietsers.

(Tekst loopt door onder de toertochtparcoursen van 60, 100 en 150 kilometer)


Ook sporters met beperkingen - ook wel unieke sporters genoemd - zijn van harte welkom om deel te nemen. En voor de jeugd staat op zaterdag de kids clinic op het programma. Dit is een toertocht op de gewone fiets of racefiets voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool.

Tussen het fietsen door zal er voor voldoende vertier gezorgd worden. Daarnaast vindt er traditiegetrouw een speciale persconferentie voor de kinderen plaats. Vaak levert dit leuke en onverwachte verhalen op van Marianne Vos, want kinderen durven immers alles te vragen.”

Aanmelden voor één van de activiteiten kan via www.mariannevoswielerfestival.nl. Daar is ook meer info te vinden.

Tags

Marianne Vos,Marianne Vos Wielerfestival