bird
vrijdag 26 april | 05.04 uur

Leontien van Brummelen in boek 'Vrouw & Werkplaats'

28-11-2022 11:52
uur
Door: Britta Alink
281122_VanBrummelen
Leontien van Brummelen samen met fotograaf Otto Kalkhoven. Foto: Splint Media

NEDERHEMERT - Automonteur en garagehouder Leontien van Brummelen heeft vorige week het boek 'Vrouw & Werkplaats - 26 vrouwen over hun werkplaats, gereedschap en vakbekwaamheid' in ontvangst genomen. Zij is hierin samen met nog 25 andere vrouwen geportretteerd door fotograaf Otto Kalkhoven. 

Otto Kalkhoven (1965) werkt sinds 1999 als professioneel fotograaf. Ambachten, het ‘land’leven, culinair, interieur, portretten, hij vindt het allemaal even leuk om te doen. Fotograferen is zijn vak, houtbewerking zijn hobby. Vanuit deze twee passies ontstonden twee uitgaven van het boek 'Man & Werkplaats' waarin hij diverse ambachtsmannen portretteerde.

Sleutelen
Otto wilde weten of werkplaatsen vandaag de dag nog steeds een typisch mannelijk fenomeen zijn en kwam onder andere in contact met Leontien van Brummelen die een grote werkplaats heeft in Nederhemert. Van Brummelen is gespecialiseerd in klassieke auto's en youngtimers.

Na het gymnasium volgde ze de opleiding tot opticien. "Ik werkte jarenlang in een brillenzaak en bijzondere auto's waren mijn hobby. Ik ben opgegroeid met het idee dat je zelf het onderhoud aan je auto's kan doen en kon in een autowerkplaats aan mijn auto werken. Dat sleutelen beviel goed. Ik wilde de techniek begrijpen, auto's weer rijklaar maken en hun eigenaren blij maken." Samen met een vennoot is ze vervolgens het bedrijf 'Classic Paradise' gestart.  

Het boek Vrouw & Werkplaats - 26 vrouwen over hun werkplaats, gereedschap en vakbekwaamheid bevat 26 interviews met ruim 300 foto's met bijschriften, en is verkrijgbaar in de (online)boekhandel of via de uitgever: 

www.splintmedia.nl

Tags

Leontien van Brummelen,Vrouw & Werkplaats