bird
vrijdag 22 januari | 01.36 uur

Lekker buiten sporten met Jarko van der Stelt

06-01-2021 10:55
uur
Door: Britta Alink
DSC_1127-bewerkt-2
• Jarko van der Stelt in zijn overdekte buitensportruimte. (Foto: Tido Mureddu)

AALST - Buiten sporten is goed voor je. Niet alleen voor je lichaam, maar zeker ook voor de geest. "Hoe meer je buiten bent, hoe kleiner de kans op een burn-out", is de stellige overtuiging van Jarko van der Stelt van Total Fitness Care.

De 43-jarige Jarko begon na zijn carrière als semi-profwielrenner als sportinstructeur bij een incompany fitnesscentrum bij een groot internationaal bedrijf. "De mensen daar werkten de hele dag op een kantoor achter een bureau", vertelt hij. "Daarna gingen ze binnen sporten en vervolgens in de auto naar huis. Ik heb daar heel wat mensen gezien, die uiteindelijk een burn-out kregen."

Stressverschijnselen
Jarko had het idee dat de stressverschijnselen te maken hebben met teveel binnen zijn en daarom besloot hij naast zijn baan een eigen fitnesscentrum te starten. In de open lucht.

Naast het bedrijf van zijn ouders, Van der Stelt Autoschade aan de Zaaiwaard, lag een niet gebruik stuk grond waar Jarko zijn droom kon waarmaken. Op het veld kunnen mensen terecht voor individuele of groepstrainingen.

Professionele sporttoestellen
Ook staat er een grote tent, die aan alle kanten open kan en is er een afdak met daaronder een paar professionele sporttoestellen, waar mensen in de buitenlucht, maar wel droog, kunnen trainen. "Bij mij mag alles en moet niets", vertelt de in Aalst geboren en opgegroeide Jarko.

Wandelingen
"Hier kun je hard trainen op toestellen of bootcampen. Maar we kunnen ook een mooie rustige wandeling maken achter recreatiegebied De Neswaarden." 'Walk and Talk' noemt hij dergelijke wandelingen. Want naast zijn kwaliteiten als sporttrainer heeft Jarko ook een opleiding gevolgd in stress- en burn-out-coaching. "Buiten zijn is ontzettend belangrijk en helpt burn-outklachten voorkomen", vertelt hij. "Vooral nu we door corona allemaal veel meer thuis zitten dan anders."

Coronaproof
Jarko biedt de trainingen volledig coronaproof aan. De toestellen staan op voldoende afstand van elkaar, desinfecteermiddel is aanwezig en er zijn looproutes aangegeven. Op dit moment mogen vanwege de coronaregels maximaal twee mensen tegelijk buiten sporten.

's Avonds
Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid. Ook is er verlichting waardoor 's avonds trainen mogelijk is. "Er is alleen geen verwarming", lacht Jarko. "Maar door lekker te bewegen, krijg je het vanzelf warm."

Aan huis
Buiten sporten met Jarko kan de hele week behalve op zaterdag. Jarko kan ook bij mensen thuis komen om daar te trainen. Kijk voor de verschillende programma's van Total Fitness Care, individueel of in (kleine) groepjes, op de website:

www.totalfitnesscare.nl

 

Tags

jarko van der stelt,total fitness care,buiten sporten

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2