bird
vrijdag 26 april | 21.07 uur

Kunstwerk Gerard Philips te zien in haven Zaltbommel

25-04-2023 09:16
uur
gerard philips_kunstwerk philips_philips in zaltbommel
Een impressie van het kunstwerk in de werkplaats. (Foto: Philips Benelux)

ZALTBOMMEL - Een zeven meter hoog en acht meter breed kunstwerk van Gerard Philips komt zaterdag 29 april rond 13:00 uur per schip aan op de Waalkade in Zaltbommel. Belangstellenden kunnen het werk vanaf de kade aan de Veerweg bekijken.

Maandagochtend 1 mei reist het kunstwerk in delen per vrachtwagen door naar Eindhoven. Het beeld van cortenstaal is een cadeau van Philips aan de gemeente Eindhoven als eerbetoon aan 130 jaar innovatie en samenwerking.

CEO Roy Jakobs overhandigt het op maandag 15 mei aan burgemeester Jeroen Dijsselbloem.

Andreas Hetfeld
Het werk is gemaakt door kunstenaar Andreas Hetfeld in zijn werkplaats in Millingen aan de Rijn. Het bestaat uit vijfhonderd lagen cortenstaal en telt bijna vijfduizend onderdelen.

Gerard Philips en zijn broer Anton zijn geboren in de Tolstraat in Zaltbommel. Het gezin woonde later aan de Markt 9.

Philipswandeling
Het Gilde van Stadsgidsen Zaltbommel verzorgt zaterdag 29 april om 14:00 uur een speciale Philips wandeling door de oude binnenstad. Alle historie van de familie in Zaltbommel komt daarbij rijkelijk aan bod. Aanmelden: info@touristinfobommelerwaard.nl

Lezing over Gerard Philips
In het kader van de aanwezigheid van het kunstwerk in Zaltbommel organiseert Historische kring Bommelerwaard op woensdag 26 april een lezing over Gerard Philips. Spreker is Sergio Derks, manager van de Philips Heritage Foundation. De lezing vindt plaats in de Gasthuiskapel in Zaltbommel, de toegang is gratis.

Tags

kunstwerk gerard philips,andreas hetfeld