bird
vrijdag 26 april | 17.46 uur

Kringloop deelt uit aan goede doelen

21-12-2020 12:15
uur
2020-12 kringloop 12-3
• In de gedaante van de kerstman reikte voorzitter Wim Lambooij de cheques coronaproof uit. (Foto: Klaas Leerlooijer)

ZALTBOMMEL - De kerstman alias kringloopvoorzitter Wim Lambooij heeft zaterdag elf organisaties uit de Bommelerwaard getrakteerd op een cheque van 1000 euro.

Tot de gelukkigen behoorden onder andere kinderboerderij de Beestenboel, de Voedselbank, Zeeverkenners, hospice de Samaritaan, de Wielewaal, Tafeltje Dekje en dierenopvangtehuis de Bommelerwaard.

Sluitstuk kerstactie
De uitreiking was het sluitstuk van de jaarlijkse kerstactie van kringloop de Spullewaard in Zaltbommel. Bij die actie wordt aan tien goede doelen 1000 euro gedoneerd. De klanten bepaalden ook dit jaar welke goede doelen er met de cheques vandoor gingen.

Elf
Wie vijf euro of meer besteedde, ontving een of meer stembiljetten waarmee op een goed doel kon worden gestemd. De nummer tien en elf eindigden gelijk zodat er dit jaar een organisatie extra in de prijzen viel.

100.000 euro
Het totaal aan donaties van kringloop de Spullewaard over 2020 eindigde met de kerstactie meegerekend op 100.000 euro. Het geld ging zoals gebruikelijk naar goede doelen dichtbij en veraf.

Coronaproof
In de gedaante van de kerstman reikte voorzitter Wim Lambooij in een coronaluwe setting de cheques van 1000 euro uit aan de gelukkigen. Er was voor hen ook chocolademelk met een oliebol, gesponsord door oliebollenkraam Duijts.

Tags

kringloop spullewaard,kerstactie kringloop,wim lambooij