bird
maandag 29 april | 02.53 uur

Huisartsenpraktijk Andringa wordt Huisartsenpraktijk ‘De Stadswal’

12-12-2023 15:47
uur
huisartsen_froukje andringa_sietske jorritsma_By Tess Fotografie-22_rosanne van den oord
Sietske Jorritsma (l) en Rosanne van den Oord nemen de praktijk over. (Foto: By Tess Fotografie)

ZALTBOMMEL – Huisarts Froukje Andringa stopt per 1 april met haar praktijk. Haar collega Rosanne van den Oord neemt de praktijk over samen met Sietske Jorritsma-Bosman. De praktijk gaat door onder een nieuwe naam: ‘De Stadswal’.

Froukje Andringa nam twaalf jaar geleden de praktijk van Paul Willemsen over. De laatste jaren werkte ze samen met Rosanne van den Oord, die de praktijk dus nu gaat voortzetten.

Rosanne van den Oord
Rosanne van den Oord woont zelf in Ammerzoden met haar man en twee dochters. Voordat zij startte als huisarts heeft ze lange tijd ervaring opgedaan in het ziekenhuis binnen de interne geneeskunde en oncologie. “Deze ervaring neem ik dan ook mee als huisarts”, zegt ze. “Het vak huisarts is prachtig door de langdurige contacten met patiënten, de variatie van het vak en het werken in een fijn team. Dit fijne team blijf ook na de overname bestaan.”

Sietske Jorritsma
Sietske Jorritsma-Bosman woont met haar man en drie kinderen in Den Bosch. Ze werkt al ruim vijf jaar als huisarts in de regio. Voordat ze aan de huisartsenopleiding begon, heeft ze werkervaring opgedaan bij de chirurgie en psychiatrie en deed ze onderzoek. “De voorliefde voor kleine chirurgische ingrepen en goede gesprekken heb ik hieruit meegenomen”, vertelt ze. “Met een open en eerlijke kijk wil ik graag wat gaan betekenen voor de inwoners van Zaltbommel. Ik kijk er naar uit om samen met Rosanne, de assistentes Josien en José en de praktijkondersteuners Wilma, Cindy en Wendy weer te gaan starten.”

Verhuizing naar Steenweg
De praktijk is nu nog gevestigd aan de Korte Steigerstraat. Eind 2024 is verhuizing naar het nieuwe gezondheidscentrum aan de Steenweg, tegenover de haven.

Tags

huisartsenpraktijk De Stadwal,Huisartsenpraktijk Andringa,Rosanne van den Oord,Sietse Jorritsma-Bosman