bird
donderdag 02 mei | 14.28 uur

Honderdjarig jubileum tuinbouwvereniging Sint Willibrordus (met foto's)

12-03-2024 16:52
uur
110324_uitreikingboek-LR
Uitreiking van het eerste exemplaar van het jubileumboek. Foto: aangeleverd

AMMERZODEN - Het is deze maand honderd jaar geleden dat Tuinbouwvereniging Sint Willibrordus uit Ammerzoden werd opgericht. Vrijdag 8 maart was er daarom bij Boerengolf Hedel een drukbezochte receptie en aansluitend een diner voor alle leden met hun partners.

Hoogtepunt van deze receptie was de uitreiking van het jubileumboek '100 jaar Tuinbouwvereniging Sint Willibrordus'. Het eerste exemplaar van dit boek werd door Jan Pommer - de laatste burgemeester van de zelfstandige gemeente Ammerzoden - uitgereikt aan erelid Giel Goesten (links op foto).

Alle leden en genodigden kregen een exemplaar van dit fraaie boek. Diverse foto's die in het boek staan, werden op de avond gepresenteerd. Ook zijn er historische films over de ontwikkeling van de Tuinbouwsector door de jaren heen vertoond.

(Tekst loopt door onder de foto's)
V.l.n.r.: Erik Goesten (secretaris), Rien van Hemert (voorzitter) en Gerard Selman (LTO)

Naast de overhandiging van het boek, werden er ook drie jubilarissen in het zonnetje gezet. Henk v.d. Oord en Piet van Zon werden gehuldigd vanwege hun vijftigjarig lidmaatschap van de tuinbouwvereniging en Sjaan Rademakers is zelfs al zestig jaar lid van Sint Willibrordus.

Ook is er afscheid genomen van een tweetal bestuursleden; Joost van Uitert en Gijs van Geffen. Zij werden bedankt voor hun jarenlange inzet voor de vereniging, die de enige overgebleven actieve tuinbouwvereniging van de Bommelerwaard is. Het totaal aantal leden bedraagt ongeveer veertig, waarvan de helft actief lid is. Diverse leden nemen op zaterdag 6 april deel aan 'Kom in de Kas'.

Tags

tuinbouwvereniging,Sint Willibrordus,Jan Pommer,Rien van Hemert,Erik Goesten,Giel Goesten