bird
maandag 29 april | 01.41 uur

Het Oude Veerhuis is een ‘Restaurant van Morgen’

03-08-2023 14:19
uur
oude veerhuis_team oude veerhuis_oude veerhuis ammerzoden_restaurant het oude veerhuis
Het team van het Oude Veerhuis. (foto: aangeleverd)

AMMERZODEN - Restaurant Het Oude Veerhuis in Ammerzoden heeft deelgenomen aan het project Restaurants van Morgen. Dit project van Provincie Gelderland is bedoeld om het voedselaanbod in de provincie verder te verduurzamen.

De eigenaren van Het Oude Veerhuis zijn aan de slag gegaan om voedselverspilling te verminderen. De aanpak is simpel. Gestart werd met een nulmeting om in kaart te brengen hoe ze ervoor stonden. Op basis hiervan zijn doelen gesteld en adviezen gegeven. Gevolgd door de actieperiode waarin het team van deze locatie aan de slag ging met deze adviezen. Tot slot is de effectmeting uitgevoerd om duidelijk in kaart te brengen welke financiële- en milieuwinst er is behaald door de veranderingen tijdens de actieperiode.

Minder verspilling
Gasten kunnen tegenwoordig bij hun bestelling aangeven welke bijgerechten ze willen en welke niet. Daarnaast zijn de porties aangepast en is er de mogelijkheid om eventueel bij te bestellen. Daardoor is maar liefst 42 procent minder voedsel verspild. Ook vertellen de medewerkers van Het Oude Veerhuis de gasten waarom zij het belangrijk vinden aandacht te besteden aan dit thema. De gasttevredenheid steeg erdoor.

Eyeopener
Het Oude Veerhuis is halverwege 2022 gestart met Restaurants van Morgen in provincie Gelderland. Eigenaar Jeroen vertelt “Ik heb meegedaan omdat het moest van mijn vrouw, maar het project was een echte eyeopener voor de zaak. Het biedt een frisse blik op de toekomst; hoe het kan en zou moeten. Daardoor ben ik erg blij dat Monique mij heeft gestimuleerd om deel te nemen. We serveren nu bijvoorbeeld kleinere porties van de bijgerechten, met de mogelijkheid om gratis bij te bestellen. Daardoor verspillen we veel minder voedsel.”

Specialiteiten
Restaurant Het Oude Veerhuis ligt aan de Molendijk 1 in Amerzoden, heeft een supergezellig terras en een prachtig uitzicht over de Maas. Het restaurant staat vooral bekend om zijn visspecialiteiten, maar serveert ook vlees- en vegetarische gerecht. De keukenbrigade kookt hippe fusion gerechten vanuit de hele wereld en ook echte klassiekers.

Restaurants van Morgen is onderdeel van het programma Gelderland van Morgen. Een initiatief van provincie Gelderland. Restaurants die ook mee willen doen, kunnen zich aanmelden via yumi.overbeeke@greendish.com

www.hetoudeveerhuis.nl

 

Tags

restaurant van morgen,het oude veerhuis