bird
donderdag 11 augustus | 01.17 uur

Het Energieloket is weer open

15-06-2020 10:00
uur
energieloket-1
Boukje Pennings (r) ontvangt de inwoners in het coronaproof kantoor.

ZALTBOMMEL – Inwoners van de Bommelerwaard kunnen sinds kort weer binnenlopen bij het Energieloket Zaltbommel, gevestigd in Het Groene Huis. Bij het Energieloket kun je terecht voor advies over energiebesparing en duurzame opwek.

“Van het gebruiken van led-verlichting tot het afkoppelen van het gas en het plaatsen van een warmtepomp”, zegt Boukje Pennings, energie-adviseur en coördinator van het Energieloket. Zij is het gezicht van het Energieloket en beantwoordt alle vragen over energie besparen.

Onafhankelijk advies
“We helpen huiseigenaren en huurders, met onafhankelijk advies.” Bijvoorbeeld de eigenaar van een huis uit de jaren ’70, die overweegt om een warmtepomp aan te schaffen. “Dan vragen we eerst hoe het zit met de isolatie van de woning”, vertelt Boukje. “Want een warmtepomp heeft pas zin als een huis goed geïsoleerd is. Ook als mensen zonnepanelen willen, dan vragen we eerst naar de kwaliteit van het dak. Als een dak binnen vijf jaar vervangen moet worden, kun je dat beter eerst doen en dan pas de zonnepanelen plaatsen.”

Binnen lopen
Mensen met vragen kunnen op woensdagmiddag vrijblijvend binnen lopen (de ingang bevindt zich rechts naast de ingang van het Gemeentekantoor aan de Hogeweg).

Telefonisch
De rest van de week is het Energieloket telefonisch bereikbaar of via de website. Geen vraag is te gek, benadrukt Boukje. “Ik heb ook wel eens met iemand goed naar de energierekening gekeken”, geeft ze als voorbeeld.

Energiecoaches
Binnen de gemeente is ook een groep goed opgeleide vrijwillige energiecoaches actief. Zij komen bij de mensen thuis om ter plekke tips voor kleine maatregelen te geven en je op weg te helpen met energiebesparen.

Gratis webinar
Op dinsdag 30 juni is er een gratis webinar, van 19:30 tot 20:15 uur. Dan geeft Boukje handige tips over kleine maatregelen in huis waarmee je toch flink energie kunt besparen. “Van deurdrangers, tot radiatorfolie en tochtstrips of een waterbesparende douchekop”, somt ze op. “Dat levert een leuke besparing op en je draagt bij aan een beter milieu.”

Meedoen aan het webinar kan door je aan te melden via de website, onder het kopje 'activiteiten':

www.energieloketrivierenland.nl

foto-bijschrift:
Boukje Pennings (rechts) geeft advies in het coronaproof ingerichte kantoor. (foto: aangeleverd)

Tags

energieloket zaltbommel,het groene huis,boukje pennings