bird
donderdag 02 mei | 09.39 uur

Hapje en drankje met uniek uitzicht bij vernieuwde brasserie in Kerkdriel

04-04-2024 15:06
uur
Door: Quinty van Gijn
040424_Twaardje
Vanaf het terras van Brasserie 't Waardje hebben bezoekers een mooi uitzicht over de golfbaan en de omgeving. Foto: Koen Vandenput

KERKDRIEL - Toen horecagelegenheid De Waard op Golfclub Dorpswaard in Kerkdriel ermee stopte, werd Gijs Verstappen door verschillende mensen getipt. Hij runde immers al de horeca op een golfclub in Helmond en wilde zijn activiteiten graag uitbreiden. Samen met zijn dochter Mimi heeft hij de Kerkdrielse brasserie nieuw leven ingeblazen.

Brasserie 't Waardje bestaat nu alweer een jaar. De leden van de golfclub genieten er dagelijks van, maar ook niet-golfers zijn er van harte welkom. Toch weten nog maar weinig mensen van het bestaan van 't Waardje. 'Zonde', vindt bedrijfsleider Annette Holtappels. “Ik durf wel te zeggen dat we het mooiste terras hebben van de Bommelerwaard. Hier heb je een uitzicht dat je nergens anders zult zien.” Op het hooggelegen terras en vanuit het clubhuis kijken de gasten uit over de glooiende holes van de golfclub en over de uiterwaarden richting Alem. 

Lunch en diner
Momenteel kan men er maandag tot en met zondag genieten van een lunch, warme dranken met gebak of borrel. Sinds kort biedt de keuken ook een dinerkaart op de woensdag tot en met zondag, zodat gasten ook 's avonds terecht kunnen. Brasserie ’t Waardje werkt nauw samen met lokale producenten.

“Wij werken met ingrediënten uit de buurt, zoals Drielse champignons, maar ook hebben wij geitenkaas van de geitenboer uit Kerkdriel. Ons brood komt van de plaatselijke bakker en de groentes van de groenteboer hier”, vertelt Annette. 

Betaalbaar
Gasten hoeven niet te diep in hun portemonnee te tasten om er een hapje te kunnen eten. “Wij vinden het belangrijk dat het betaalbaar is voor iedereen. Zo kosten onze hoofdgerechten maximaal 20 euro.” Veel gerechten kunnen vegetarisch, gluten- en lactosevrij worden bereid. De persoonlijke wensen van gasten is één van de prioriteiten. “We betrekken gasten in onze kaart. Als gasten iets willen dat niet expliciet op de kaart staat vermeld en we hebben het in huis, dan spelen wij daar met alle plezier op in.”

Bij de brasserie aan de Piekenwaardweg 3 is voldoende parkeergelegenheid. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen gebruik maken van de lift. Zo is het voor iedereen toegankelijk. “We hopen nog meer mensen te ontvangen. Ook mensen die niet komen golfen, zijn hier van harte welkom”, vertelt Annette.
Wie alvast wil proeven van het uitzicht en de gerechten bij Brasserie 'T Waardje, kan een kijkje nemen op het Instagram-account @brasserie.t.waardje

Tags

golfclub Dorpswaard,brasserie 't Waardje,Kerkdriel