bird
donderdag 02 mei | 09.39 uur

Getuigen van poging tot inbraak bij juwelier in Zaltbommel gezocht (met video)

05-03-2024 13:03
uur
2023536419-auto-met-open-klep
De auto waarvan de achterklep alvast open was gezet. Foto: Politie.nl

ZALTBOMMEL - Een groepje inbrekers heeft in november vorig jaar geprobeerd bij een juwelierszaak in de Waterstraat in Zaltbommel naar binnen te komen. De politie is op zoek naar getuigen en beelden van de poging tot inbraak.

De inbrekers kwamen op maandag 20 november met een auto aan. Drie van hen stapten uit. De persoon achter het stuur bleef zitten en liet de motor draaien. De achterklep werd alvast opengezet voor de buit. Ondertussen probeerden de drie het rolluik voor de juwelierszaak kapot te maken om binnen te komen. Dat ging minder gemakkelijk dan de inbrekers vermoedelijk hadden verwacht. Na enkele minuten gaven ze het op, stapten ze in de auto en reden hard weg.

Informatie
Iedereen die een idee heeft wie de daders zouden kunnen zijn, of die informatie heeft opgevangen over deze inbraakpoging wordt verzocht dit aan de politie te melden. Dat kan via het online tipformulier, de gratis tiplijn op 0800-6070 en Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Melders hoeven geen gegevens achter te laten en informatie wordt alleen doorgegeven als het niet naar de tipgever te herleiden valt.

Tags

inbraak bij juwelier