bird
woensdag 12 augustus | 17.08 uur

Genieten van het boerenleven op Zonneveld

23-07-2020 11:00
uur
Door: Britta Alink
zonneveldklein-2
• Joop en Linda de Groot in de koeienstal. (foto: Laura vd Zande)

ROSSUM – Wakker worden van het gekakel van de kippen. Een kopje koffie op het terras, terwijl een pasgeboren kalfje drinkt bij zijn moeder. Op boerderij Zonneveld kan het.

Het boerenbedrijf van Joop en Linda de Groot ligt op de grens van Zaltbommel en Rossum, aan de Veilingweg. Joop is geboren en getogen op deze boerderij, die hij samen met zijn vrouw in 1990 heeft overgenomen van zijn ouders.

Vanuit hele wereld
Een jaar of vier geleden openden Joop en Linda pal naast hun boerenbedrijf, een B&B, die ze samen met dochter Kim runnen. “Vanuit de hele wereld weten gasten ons te vinden”, vertelt Linda. “We hebben mensen gehad uit Australië, Dubai, Israël, Zuid-Afrika en ook Spanje, Engeland en Italië. Zij vinden het fijn om zo centraal in het land te zitten, hier lekker rustig op de boerderij. Overdag gaan ze naar Amsterdam, Giethoorn, Rotterdam en andere bezienswaardigheden.”

Annuleringen
Na de uitbraak van corona regende het annuleringen en Linda vreesde dat ze het seizoen 2020 op haar buik kon schrijven. Maar binnen een paar weken druppelden nieuwe reserveringen binnen, van Nederlanders dit keer. “We zitten de hele zomer vol”, vertelt ze.

Gezellige ruimte
De gasten kunnen sinds dit jaar gebruik maken van een schitterende gemeenschappelijke ruimte, die is gebouw in een oude koeien- en varkensstal. Hier staan verschillende tafels met stoelen, een gezellig zitje rondom een houtkachel, een goed ingerichte bar en een kast vol streekproducten.

Passanten
Ook passanten zijn welkom om hier even te komen zitten. “We serveren hier het ontbijt en mensen kunnen er een kopje koffie of iets anders drinken, met een verse punt appelgebak bijvoorbeeld”, vertelt Linda. “Voor het diner stuur ik de gasten naar de vele leuke restaurants in de Bommelerwaard.”

Vrij rondlopen
Kinderen, maar ook volwassenen, vinden het heerlijk ontspannen én leerzaam om een rondje te lopen over het bedrijf. Linda geeft ze graag een rondleiding, maar op eigen houtje rondlopen kan ook. Langs de bloemenweide waar bijen rondom een bijenhotel rondzoemen, langs de vrije uitloop van de maar liefst 15.000 kippen, die overdag heerlijk lopen te scharrelen onder de bomen in de schaduw of op het weiland.

Informatieborden
Op handige informatieborden staat op verschillende plekken een toelichting. Dan langs de kraamkamer waar hoogzwangere koeien en pasgeboren kalfjes gescheiden zijn van de andere dieren. “Wij hebben een vrij standaard, niet zo groot, boerenbedrijf”, licht Linda toe. “Iedereen weet altijd van alles te vertellen over ‘de boer’, wij laten het gewoon zien. Daarna kunnen bezoekers hun oordeel geven. Voor sommige mensen is het echt een openbaring, ze hebben nog nooit een koe van dichtbij gezien.”

Ook mensen die niet komen overnachten, maar gewoon even willen komen kijken, zijn van harte welkom.

www.boerderijzonneveld.nl

(foto: Laura vd Zande)

Tags

boerderij zonneveld,joop en linda de groot,zonneveld rossum

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2