bird
zondag 16 juni | 08.01 uur

Gemeente Zaltbommel komt met stimuleringsregeling voor oud & nieuw

22-09-2022 13:09
uur
Door: Britta Alink
220922_jaarwisseling-STOCK-LR
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL - Gemeente Zaltbommel heeft een stimuleringsregeling in het leven geroepen voor evenementen en activiteiten rondom de jaarwisseling.

Hiermee hoopt de gemeente mogelijke overlast te voorkomen. In de afgelopen jaren verliepen de jaarwisselingen in met name sommige dorpen nogal onrustig. Door gezellige activiteiten te organiseren zou de overlast minder kunnen zijn. Iedereen die een evenement organiseert en aan bepaalde voorwaarden voldoet kan rekenen op een financiële bijdrage. De aanvraag moet vóór 1 oktober bij de gemeente binnen zijn. De regeling is bedoeld voor inwoners, verenigingen of stichtingen.

Vergunning
Inwoners of verenigingen/stichtingen kunnen een aanvraag voor een stimuleringsbijdrage doen. De activiteiten mogen niet georganiseerd worden met het doel winst te maken. Een andere voorwaarde om in aanmerking te komen voor een geldbedrag is dat de activiteit gericht moet zijn op inwoners van de gemeente Zaltbommel en plaats moet vinden in de kerstvakantie of tijdens de jaarwisseling. Ook moet de activiteit gratis en openbaar toegankelijk zijn. Als er een vergunning nodig is, moet deze voor 1 oktober worden aangevraagd.

Op de website van de gemeente Zaltbommel staat uitgelegd hoe initiatiefnemers een aanvraag kunnen doen. Bij een aanvraag moet onder andere een begroting of kostenoverzicht worden ingediend. Ook moet duidelijk zijn wie de aanvrager is en of er beveiliging nodig is tijdens het evenement.

Verantwoording
Uiterlijk 1 november ontvangen de aanvragers een reactie op hun verzoek. Als een bedrag wordt toegekend, wordt het binnen twee weken overgemaakt.
Na afloop hoeven de initiatiefnemers geen verantwoording af te leggen, financieel of inhoudelijk. "Maar", zo waarschuwt de gemeente: "Wanneer blijkt dat de stimuleringsbijlage onjuist of voor andere doeleinden is ingezet, dan gaan we over tot terugvordering."

Tags

Oud en Nieuw,jaarwisseling