bird
zaterdag 27 april | 03.49 uur

Gemeente wil enkel Oekraïense vluchtelingen in pand aan Veilingweg

30-08-2022 14:14
uur
Door: Martin van Hemert
210422_Veilingweg2LR
Aan de Veilingweg opent mogelijk op korte termijn een opvang voor Oekraïense vluchtelingen. Foto: Tido Mureddu

ZALTBOMMEL - De opvang van ongeveer honderd vluchtelingen in het pand aan de Veilingweg 2 in Zaltbommel zal zo snel mogelijk van start gaan. Het gaat daarbij uitsluitend om Oekraïense vluchtelingen.

Sinds april van dit jaar heeft de gemeente Zaltbommel samen met de veiligheidsregio gezocht naar een geschikte locatie voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen en medio april bleek dat het oog daarvoor was gevallen op een pand aan de Veilingweg in Zaltbommel.

Het is volgens de gemeente wenselijk om de vluchtelingen aldaar circa twee jaar op te vangen en daarna de locatie te gebruiken om internationale werknemers te huisvesten. De Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) heeft onderzocht of het desbetreffende pand veilig genoeg is. Door de aanwezigheid van Sachem, de A2 en de spoorlijn concludeert de ODR dat er een verhoogd, maar acceptabel risico is.

Wethouder Gijs van Leeuwen benadrukt dat de opvang niet bestemd is voor statushouders; zij maken samen met starters en spoedzoekers aanspraak op nieuwe onderkomens op het terrein Steenweg 90-92, aan de voet van de Watertoren.

Tags

Oekraïne,Oekraïense vluchtelingen,Veilingweg,statushouders