11-03-2024 11:36
uur
Door: Martin van Hemert
231023_Hockey1-STOCK-LR

ZALTBOMMEL - Een flink gemankeerd Heren 1-team van MHC Bommelerwaard heeft zich afgelopen zondag kranig geweerd tegen MHC Doorn. Op bezoek bij de koploper waren de Zaltbommelse hockeyers met vier invallers lange tijd op weg naar een stunt, maar ze moesten met 5-1 uiteindelijk toch het hoofd buigen.

Vooraf leek het een kansloze missie, maar met de nodige inzet een puntje mee naar huis nemen zou een topuitslag zijn. Doorn H1 - de nummer één van de competitie - maakte zich al op voor een doelpuntenfestijn. Toch was het MHCB dat brutaal van start ging en bijna binnen tien seconden op voorsprong kwam. De keeper van Doorn was echter bij de les en de Bommelse spits kwam net te laat om de bal er in te tikken.

Vermoeiend
In de zestiende minuut werd een aanval door Bommel over de rechter kant opgezet en binnen de 23 meter werd de speler van Bommel onreglementair in de rug geduwd. Dit resulteerde in een strafcorner, die de 0-1 voor de bezoekers opleverde. Dit was ook de eindstand van het eerste kwart. Pas laat in het tweede kwart scoorde Doorn de 1-1: een veldgoal na een vrije slag buiten de cirkel. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging Doorn nog meer op de aanval en dat betekende dat er ook kansen voor Bommel zouden komen. Strafcorners aan beide zijden leverden in het derde kwart geen doelpunten op. Daarmee brak het laatste en meest vermoeiende kwart aan. Met maar één wisselspeler werd er veel gevraagd van de spelers van Bommel.

Gevaarlijk
Een strafcorner vanwege het op de stick slaan kon nu wel door Doorn worden omgezet in een doelpunt, zij het via een strafbal. Die werd gegeven omdat de bal bij de strafcorner gestopt werd met het lichaam. Langzaam vloeiden de krachten weg bij Bommel. Doorn bleef juist aanvallen en de bal werd met een harde steekpass de cirkel van Bommel ingebracht en via een tip-in verdween de bal in de goal: 3-1. De gasten lieten de kopjes niet hangen en kwamen er nog een paar keer gevaarlijk uit, zij het zonder resultaat.

Doorn kon door de vele wissels meer druk zetten en in de 65e minuut kreeg doorn wederom een strafcorner. Via een tip-in verdween de bal in de goal van Bommel, stand 4-1.

Topper
Met nog een paar minuten te gaan, verdween de kans op een gelijkspel voor Bommel als sneeuw voor de zon. Bommel liep op de laatste benen, maar liet af en toe nog een keer de tanden zien. Toch was Doorn scherper en een harde strakke bal verdween via een tip-in in het doel van Bommel. Die 5-1 zou ook de eindstand worden.

Bommel liet tegen de koploper zien dat het een team is om mee rekening te houden en dat de ploeg zelfs met vier invallers nog stevig van zich af kan bijten. Op zondag 17 maart staat er wederom een topper op het programma. In eigen huis ontvangen de Zaltbommelaren de heren 1 van Tempo, de nieuwe nummer twee van de competitie. De wedstrijd begint om 14:45 uur.