bird
vrijdag 26 april | 23.52 uur

Fotowedstrijd Waterschap Rivierenland

05-05-2023 10:09
uur
fotowedstrijd_waterschap_waterpracht
Het thema van de fotowedstrijd is 'WaterPracht'. (Foto: Waterschap Rivierenland)

BOMMELERWAARD - Waterschap Rivierenland houdt een fotowedstrijd ter ere van het 750-jarig bestaan. Het thema van de wedstrijd is 'WaterPracht'.

Dit jaar is het 750 jaar geleden dat het eerste waterschapsbestuur in het rivierengebied ontstond. Graaf Floris V van Holland Graaf Floris heeft meerdere redenen om zich in het jaar 1273 met het waterbeheer te bemoeien. De eerste is de schatkist: zonder wateroverlast levert het land meer op. Bovendien dragen veilige waterwegen bij aan een goede handelspositie en dus aan opbrengsten uit tol.

Strijd tegen water
In de eeuwen die volgden kwamen er dijken, dammen, stuwen en gemalen om het water te beheersen. Het was toen vooral een strijd tegen het water.
Tegenwoordig blijft water uitdagingen bieden en is het niet alleen een strijd tégen het water, maar ook òm het water in de periodes van bijvoorbeeld extreme regen of juist droogte. Ook de kwaliteit van het water staat. hoog op de agenda.

'Waterpracht'
Water is dus van alle tijden. Dat zie je terug in ons prachtige landschap. Ook in de Bommelerwaard is veel water. Van de Waal en de Maas natuurlijk, maar ook in de vele natuurgebiedjes. Waterschap Rivierenland vindt het 750-jarig bestaan een mooi moment om daar even bij stil te staan. En om dat vast te leggen. Het Waterschap daagt de inwoners dan ook uit om het gebied in te gaan en een foto te maken met als onderwerp ‘WaterPracht’. Hoe zien de inwoners het water om zich heen? Meedoen aan de fotowedstrijd kan tot 21 mei.

Leuke prijzen
Een onafhankelijke jury zal de inzendingen beoordelen. De jury bestaat uit vier 'grafen': drie vaste fotografen van het waterschap, voorgezeten door de dijkgraaf. Daarbij kijken ze naar twee categorieën deelnemers: jeugd tot 18 en volwassenen. De winnaar van elke categorie krijgt persoonlijk bericht. De winnende foto's en andere inzendingen worden gedeeld via de social mediakanalen van het Waterschap. De winnaars ontvangen hun foto uitvergroot op plexiglas. Onder de overige deelnemers worden tien cadeaupakketjes verloot met o.a. een fotocadeaubon van 25 euro.

www.waterschaprivierenland.nl/750jaar

 

 

Tags

waterschap rivierenland,fotowedstrijd,waterpracht