bird
maandag 04 december | 00.55 uur

Foto-exposities en ruilmiddagen historische plaatjes

17-01-2023 14:29
uur
historisch
(foto: aangeleverd)

BOMMELERWAARD – Veel mensen zijn deze maand gestart met het verzamelen van de fotoplaatjes voor het ‘Historisch Verzamelalbum Bommelerwaard’ van Albert Heijn in Zaltbommel. Binnenkort worden ruilmiddagen georganiseerd.

In de streekmusea in Hedel, Zaltbommel en Kerkdriel is tussen 14 januari en 3 april nog meer te ontdekken over de regionale historie. Per museum zijn er andere foto’s uit de eigen collectie te zien die aansluiten bij het, door de Historische Kring Bommelerwaard, prachtig samengestelde verzamelalbum.

Bij aankoop van 10 euro aan boodschappen bij Albert Heijn krijg je vier stickerfoto's voor in het boek. In elk museum kun je in februari of maart ook terecht voor een ruilmiddag/avond voor de AH-fotoplaatjes.

Ruilmiddag 11 februari
De eerste ruilmiddag is op zaterdag 11 februari in het Stadskasteel in Zaltbommel van 13:00 tot 17:00 uur. De exposities zijn mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland (#gelderseverhalen). Kijk op de websites van de musea voor openingstijden en data van de ruilmiddagen.

Foto-tentoonstellingen
De drie tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken. De expositie in Historisch Museum Hedel is te zien van 14 januari t/m 4 maart, in Museum Stadskasteel Zaltbommel van 1 februari t/m 1 maart en in het Driels Museum in Kerkdriel van 20 februari t/m 3 april.

 

Tags

historisch verzamelalbum bommelerwaard

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie