bird
woensdag 08 mei | 03.57 uur

Finale Alemse kampioenschappen driebanden op 12 mei

09-05-2023 14:19
uur
Door: Martin van Hemert
100522_Gerard van Mook
Gerard van Mook won vorig jaar. Archieffoto: aangeleverd

ALEM - In Dorpshuis De Drie Linden in Alem worden vrijdagavond 12 mei vanaf 20:00 uur de finalewedstrijden van de Alemse kampioenschappen driebanden 2023 gespeeld. 

Na een spannend toernooi met 29 deelnemers zijn de volgende acht spelers door naar de eindstrijd voor de plaatsen één tot en met acht. Voor plaats zeven en acht: Sten van Boxtel en Rick Leerintveld, voor plaats vijf en zes: Ed Hendrikx en Jos van Boxtel, voor plaats drie en vier: Frits van Eeuwijk - Rudolf Steenbekkers en voor het kampioenschap: Cor Steenbekkers en Joop van Mook.

Spannend
In de laatste poulewedstrijden was het in beide poules spannend. In poule 1 waren Cor Steenbekkers en Rudolf Steenbekkers nog ongeslagen. Zij moesten nog wel tegen elkaar spelen. Cor, 86 jaar jong en de kampioen van 2018, was ongenaakbaar in deze beslissende partij en won met maar liefst 15-3 van Rudolf. Verder won Ed Hendrikx met 11-5 van Rick Leerintveld.

In poule 2 was er een gelijke stand voor alle vier spelers, die elk één wedstrijd gewonnen en verloren hadden. In de laatste beslissende wedstrijden won Joop van Mook met 17-4 van Sten van Boxtel en Frits van Eeuwijk met 9-7 van Jos van Boxtel. Door een hoger gemiddelde van Joop (0,55) ten opzichte van Frits (0,44) wist Joop evenals vorig jaar de finale te bereiken. Uiteindelijk verloor Joop in 2022 van broer Gerard.

Wisseltrofee
Voor de Mari van Geffen-wisseltrofee voor de hoogste serie zijn er tot nu drie spelers met een serie van vijf, te weten Cor Steenbekkers, Joop van Mook en Rudolf Steenbekkers, de winnaar van 2022 met een serie van acht.

Tags

Driebanden,Alemse kampioenschappen