bird
vrijdag 26 april | 22.47 uur

Femke opent cadeauwinkeltje in voormalige sigarenzaak

16-11-2021 13:12
uur
Door: Britta Alink
femlie1-1
• Femke Heijman in haar nieuwe winkel. (Foto: Tido Mureddu)

ZALTBOMMEL - De oude sigarenzaak Ivens aan de Waterstraat heeft een nieuwe bewoner: 'Femlie'. De winkel is aan de buitenkant onherkenbaar geworden nu de zonwering en reclameborden verwijderd zijn. Binnen is de verandering nog groter.

Twee weken geleden ging 'Femlie' open. "Eindelijk weer in de binnenstad", lacht de nieuwe eigenaresse Femke Heijman (40), dochter van kunstenaar Hans Heijman en Nanda van Zijderveldt. Ze is geboren en getogen in Zaltbommel, groeide op in de Gamerschestraat, maar heeft een aantal jaren in Tilburg gewoond en later in de Waluwe.

Verrijking
Ze heeft jarenlang als leerkracht voor de klas gestaan en werkt ook nu nog twee dagen per week in het onderwijs. "Dit pand is een verrijking voor ons leven", vertelt Femke, die het pand heeft gekocht samen met haar partner Job Janssens. "We hebben er zoveel lol in gehad om het op te knappen en in te richten. En zo fijn om weer in de binnenstad te wonen."

Webshop
Halverwege de winkel is een scheidingswand aangebracht. "Hierachter komt de webshop", licht Femke toe. "De winkel zelf wil ik klein en intiem houden, want volgens mij is er in Zaltbommel veel behoefte aan een klein, knus cadeauwinkeltje." Het assortiment in de winkel is gevarieerd en duurzaam.

Lokale producten
Er zijn cadeautjes voor mannen en vrouwen en voor (kleine) kinderen. "Het zijn vooral lokale producten", licht Femke toe. "En vrijwel alles is duurzaam. Achter elk product zit een verhaal." Ze verkoopt onder andere de producten van Happy Soap, Return to Sender en Wellmark, die er allemaal aan werken plastic te verminderen. Van de speciale drinkflessen gaat een euro naar de plastic soup foundation, de kaarsen zijn biologisch.

Bierkistjes en sieraden
Ook met lokale leveranciers werkt Femke nauw samen. Zo zijn de kleding, foto's en verjaardagskalenders van de Bommelse fotografe Cynthia Brandwijk verkrijgbaar evenals de bierkistjes van Daphne van Brakel. Ook de sieraden van Suzanne Verhoeven uit Zaltbommel hebben een mooie plek in de winkel gekregen.

Evenals bijzondere kraamcadeautjes van Lindsay van Rammelaartje.nl Femke's liefde voor kinderboeken is in de winkel ook goed terug te vinden.

De winkel is DHL en Mondial servicepunt gebleven.

Hieronder een paar foto's van producten in Femke's winkel:

 

 

Tags

femlie,femke heijman