bird
donderdag 11 augustus | 01.33 uur

Expositie van miniaturen in Driels Museum

04-08-2022 10:54
uur
miniatuur-1
(foto's: aangeleverd)

KERKDRIEL – In het Driels Museum is tot en met 25 september een expositie te zien van miniaturen, die zijn gemaakt door Henk Hooijmans.

De voorzitter van het Driels Museum, Ansfried Goesten, opende de expositie vorige week zondag met een kort woordje waarin hij alle eigenaren van de miniaturen bedankte. Zij hadden deze, zonder uitzondering, belangeloos ter beschikking gesteld voor deze expositie. Vervolgens kreeg Henk Hooijmans het woord. Hij legde de aanwezigen met passie uit hoe en met welke materialen hij de miniaturen had gemaakt.

Het Teisterband
Henk overhandigde de voorzitter een miniatuur van Het Teisterband. Dit pand, met een rijke geschiedenis, is de woning van de voorzitter. Dit miniatuur werd in 1975 vervaardigd door H. van Krieken.

Bommenwerper
Verder verraste Henk Het Driels Museum, met een mooie miniatuur van een Vickers Wellington bommenwerper. Dit type bommenwerper, waarvan de restanten in het Driels museum te zien zijn, stortte in WO II neer in Driel.    

Miniatuurlint
Tot slot mocht de jongste van de aanwezigen, geheel in stijl, een miniatuurlint met een miniatuurschaar doorknippen. De oudst, aanwezige, Herman van der Heijden, mocht het officiële lint doorknippen. Hiermee was de expositie geopend.

(tekst gaat verder onder de foto)

Opbod
Het was een gezellige middag waarbij de aanwezigen, onder het genot van een drankje, met elkaar de miniaturen bekeken en de geschiedenis van de panden bespraken. Aan het eind van de middag waren er ook al biedingen binnen op de twee miniaturen, “De Piepelenberg en het Spotje” die bij opbod worden verkocht.

De opbrengst hiervan wordt door Henk geschonken aan het Driels Museum. Een bod doen op deze miniaturen kan tot het eind van deze expositie.

De expositie is te zien in Het Driels Museum aan de Teisterbantstraat in Kerkdriel tijdens de gebruikelijke openingstijden tot en met 25 september.

Tags

driels museum,henk hooijmans,miniaturen