bird
vrijdag 26 april | 22.19 uur

Eten afhalen bij de 'Bakffiets'

13-04-2021 08:55
uur
Door: Britta Alink
202104120019 Bakffiets-1
• Max Verhaar en Wouter Snik verkopen elke maandagmiddag lekkere gerechtjes. (Foto: Levin den Boer - LDB Production)

ZALTBOMMEL - Wie afgelopen maandag door de de oude binnenstad liep heeft ze misschien wel zien staan. Max Verhaar en Wouter Snik met hun Bakffiets (ja, met dubbel f) bij de parkeerplaats aan de Havendijk.

Max (21) is geboren en getogen in Zaltbommel, Wouter (20) komt uit het Noord-Hollandse plaatsje Winkel. Ze studeren allebei Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en hebben allebei een tussenjaar. Vanwege corona maakten ze regelmatig samen een lange wandeling en daar kwam een goed idee uit voort: Bakffiets oftewel: bak-effe-iets.

Naam en logo
Ze kochten een ouderwetse kale bakfiets uit de jaren dertig en Wouter ging met veel hulp van vrienden en familie aan de slag om hem te verbouwen tot foodtruck-achtig niveau. In de vele vergaderingen kwamen de twee tot een naam en een logo. Max nam de andere taken op zich: website, promotie, 'tone of voice'.

Snacktaculair
Verder stelde hij de menukaart samen, die net als de bedrijfsnaam vol met woordgrapjes staat zoals 'Fenomemaaltijden' en 'Snacktaculair'. Max heeft de liefde voor eten en koken niet van een vreemde.

De Fuik
Zijn vader is dé Ton Verhaar, die als chefkok voor restaurant De Fuik in Aalst een Michelinster binnensleepte. "Ik weet nog goed dat ik als jongetje op basisschool De Spelwert meedeed aan een kringgesprek met juf Helga", vertelt Max. "Een meisje vertelde dat ze naar de kinderboerderij was geweest. Op het onderwerp dieren kon ik aanhaken en ik vertelde dan ook enthousiast dat ik met mijn vader naar een beurs was geweest. En dat we daar zalm en kaviaar hadden geproefd."

Corona
De bakfiets is helemaal af en de twee vrienden zijn klaar om te cateren op feesten en partijen. Nu dat door corona niet mogelijk is, hebben ze een oplossing om toch aan de slag te kunnen.

PROEFF
Ze hebben een standplaatsvergunning en staan sinds deze week elke maandag vanaf 12:00 uur aan de Havendijk, onder de naam PROEFF. "Dat staat voor proeven, proefdraaien, de proef doorstaan, uitvinden hoe het werkt", licht Max toe.

Gyoza
Klanten konden de eerste keer kiezen uit twee gerechten: Gyoza, een deegpakketje met kip en/of groentevulling of een 'Bao-bun', een baopao-achtig broodje gevuld met een heerlijk romige groentecurry. De gerechtjes worden verpakt in biologisch afbreekbaar karton.

Website
Aanstaande maandag staan Max en Wouter er weer. Op de website (bakffiets.nl) staan voorbeelden van het lekkers dat ze bereiden. De site is nog niet helemaal af, maar wordt regelmatig aangevuld met nieuwe foto's en informatie. Op Facebook en Instagram posten de vrienden regelmatig foto's van nieuwe gerechten.

(Foto: Levin den Boer - LDB Production)

Tags

bakffiets,max verhaar,wouter snik