bird
donderdag 02 mei | 11.27 uur

Ergernis over poepzakjes in park Gisbert Schairtweg

07-03-2024 17:05
uur
Poepzakjes-1
poepzakjes_gisbert schairtweg_overlast

ZALTBOMMEL - In het park aan de Gisbert Schairtweg liggen regelmatig hondenpoepzakjes op de grond. Soms hangen ze aan een tak.

Buurtbewoonster Rita Aelrichs-Cornelisse ergert zich er enorm aan. "Iemand neemt de moeite om hondenpoep op te rapen en in een plastic zakje te doen. Maar vervolgens legt die persoon het zakje op de grond en soms hangt hij of zij het aan een tak."

Protestactie
Rita denkt dat het om een soort 'protestactie' gaat omdat er te weinig vuilnisbakken zijn in het park, zodat er ver moet worden gelopen met een poepzakje.
"Ik snap dat, ik heb zelf namelijk ook een hond", zegt ze. "Ik wil graag aan die persoon doorgeven dat ik begrip heb voor de actie, maar dat de natuur er niet mee gediend is. Ik zou die persoon willen vragen er mee te stoppen en de gemeente te vragen om meer vuilnisbakken te plaatsen aan alle ingangen van de parken."

De gemeente Zaltbommel heeft een aantal jaren geleden veel afvalbakken in de openbare ruimte verwijderd. Dat is gebeurd omdat de bakken vaak werden gebruikt om er zakken met restafval in te gooien.

Tags

Poepzakjes,Gisbert Schairtweg