bird
woensdag 08 mei | 03.42 uur

Enquête over recreatiegebied Gelre’s End

18-03-2021 12:30
uur
gelre'send-2
• Het gaat om het gebied achter het dorpshuis. (Foto: Bommelerwaardgids)

HEDEL – Inwoners van Hedel kunnen via een enquête aangeven wat hun wensen zijn voor het recreatiegebied rondom dorpshuis Gelre’s End. Invullen kan tot 1 april.

De gemeente heeft samen met een klankbordgroep een plan gemaakt om het gebied te verbeteren. De klankbordgroep bestaat uit Werkgroep Zwemplas Hedel, Jachthaven en Watersportvereniging ’t Stik, dorpshuis Gelre’s End, Pétanquevereniging Hatalle en Dorpsraad Hedel. Via de enquête willen ze het plan bij de inwoners toetsen.

Drie thema's
De vragen zijn verdeeld in drie thema’s: het verbeteren van de zwemmogelijkheden, het versterken van het gebied rond de recreatieplas en toerisme & recreatie.

Soepkom
Het is onder andere de bedoeling om de waterkwaliteit van de recreatieplas, de Soepkom, te verbeteren. Zwemmen blijft ook in de toekomst wel op eigen risico. Een andere wens is om het gebied rondom de Soepkom te verbeteren. Ook het dorpshuis krijgt een upgrade en er komt onder andere een terras.

Aantrekkelijker
De klankbordgroep wil de recreatieplas aantrekkelijker maken voor de inwoners van Hedel, maar ook voor camperaars, fietsers en wandelaars.

De enquête staat op de website van de gemeente Maasdriel.

Tags

gelre's end,soepkom